UPDATE: Barem Limba și literatura Română Evaluare Națională 2023. Edu.ro a publicat răspunsurile corecte de la prima probă obligatorie din cadrul examenului național de evaluare.
Răspunsurile corecte pot fi consultate pe subiecte.edu.ro. Din cauza numeroaselor accesări, site-ul poate avea probleme de funcționare.
Barem Română Evaluare Națională 2023. Elevii susțin luni, 19 iunie 2023, prima proba scrisă din cadrul examenului de Evaluare Națională 2023 – proba la Limba și literatura română.
Barem Română Evaluare Națională 2023 Edu.ro
Barem Română Evaluare Națională 2023 va fi publicat pe Edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației, pe 19 iunie la ora 15:00! Astfel, candidații care au susținut prima probă din cadrul examenului școlar pot verifica online baremul de corectare și notare după care vor fi evaluate răspunsurile la Română.
Baremul de corectare al subiectelor la Limba Română va fi disponibil și pe site-ul kanald.ro.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Candidații trebuie să știe că la proba de limba română un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect.
De asemenea, la proba de limba română un răspuns care constă ȋn marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontala a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect.
Media claselor V-VIII nu este luată în calcul la admiterea la liceu 2023
Rezultatele obținute de absolvenții claselor a 8-a la proba scrisă la Română, Matematică și Limba maternă (în cazul elevilor aparținând minorităților naționale) la Evaluare Națională 2023 sunt foarte importante și de ele depinde apoi admiterea la liceu. Media claselor gimnaziale nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu.
Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.
Media claselor gimnaziale poate fi folosită la departajarea candidaților cu medii egale de admitere. În cazul în care doi candidați au medii de admitere legale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii:
- a) nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale;
- b) nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale;
- c) nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor art. 10 din Metodologia de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011—2012, aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4.802/2010 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011—2012, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale;”
- d) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.
Sursă: edu.ro; edupedu.ro