LIVE UPDATE Ziua 479 de război în Ucraina: Un atac cu rachete rusești a ucis patru persoane

Autor: Bianca Vidoi

LIVE UPDATE Ziua 479 de război în Ucraina

Sursa: Unsplash

În a 479-a zi de război, Guvernatorul regiunii Harkiv a anunțat că armata rusă a bombardat satul Huryiv Kozachok.

Un alt oraș din Ucraina a fost atacat în această zi de armata rusă. Anunțul a fost făcut de Guvernatorul regiunii Harkiv, Synehubov, prin intermediul unei rețele sociale. 

Citește și: LIVE TEXT Ziua 478 de război în Ucraina. Au fost deportați ilegal în Rusia 150 de copii din Luhansk

Un atac cu rachete rusești a ucis patru persoane

Synehubov a anunțat pe o rețea socială că armata rusă a bombardat satul Huryiv Kozachok, iar una dintre rachetele folosite a lovit o mașină ce mergea către un sat apropiat de granița cu Rusia. În mașină se aflau patru civili, ce au decedat pe loc. Acesta nu este singurul atac ce a avut loc în ziua 479 de război în Ucraina, rușii spun că ucrainenii au atacat cu drone o stație petrolieră.

„Sistemele rusești de apărare aeriană din districtul Novozybkov au respins în cursul nopții un atac al forțelor ucrainene asupra stației petroliere Drujba. Datorită profesionalismului militarilor noștri(...), trei drone au fost distruse", a scris guvernatorul regiunii Briansk, Alexander Bogomaz, pe Telegram.

Armata ucraineană a făcut un calcul pierderilor pentru ruși din ziua trecută, 670 de soldați, 12 tancuri, 23 de alte blindate de luptă, 22 de tunuri, 38 de diferite vehicule, 3 lansatoare multiple de rachete, 1 elicopter și 1 echipament special.

Ucraina se apără în continuare, după 479 de zile de război, într-o zi au lansat 17 atacuri asupra unor zone cu concentrări de trupe ruseşti.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Pe parcursul ultimei zile, aviaţia forţelor de apărare a efectuat 17 atacuri asupra unor zone în care erau concentrate trupe inamice. De asemenea, soldaţii noştri au distrus un elicopter de atac inamic Ka-52 şi şapte vehicule aeriene fără pilot de recunoaştere tactico-operaţională", se arată într-un buletin militar ucrainean, potrivit hotnews.ro.

Citește și: LIVE TEXT Ziua 477 de război în Ucraina. Kryvyi Rih a fost lovit de rachete de croazieră rusești. Odesa este vizată din nou drept țintă de atac

Soldații ruși au primit bani pentru că au distrus un vehicul de luptă

Agenția de presă rusă de stat TASS a publicat o filmare cu geniști ruși ce au primit bani și medalii pentru căar fi distrus un vehicul de luptă Bradley primit de ucraineni de la americani. Acest anunț are însă câteva probleme, vehiculul de luptă este nu este un Bradley de fabricație americană, ci un YPR olandez.

Ucraina a primit o donație din partea Olandei, aproximativ 200 de astfel de vehicule de luptă ale infanteriei. 

În filmare pot fi observați soldați ce îngroapă explozibili lângă mine, așteptând să le detoneze, însă acestea nu sunt arătate, urmând un cadru cu vehiculul distrus de explozibil. Ministerul rus al Apărării a spus că „geniștii ruși din Districtul Militar Central au fost decorați și răsplătiți cu bani pentru distrugerea vehiculelor de luptă de infanterie Bradley de fabricație americană ale forțelor armate ucrainene”, potrivit ziarulprofit.ro.

Citește și: LIVE TEXT Ziua 476 de război în Ucraina. Trei persoane au decedat și minim 13 au fost rănite în urma atacului cu rachete de la Odesa. Șeful AIEA urmează să evalueze cât de sigură este centrala nucleară Zaporojie