Lanurile de lavandă ajung să atragă tot mai mult atenția românilor, în special celor pasionați de experiențe unice și fotografie, peisajele fiind asemănătoare cu cele din Provence, sudul Franței.
Citește și: Preferi parfumurile florale? Ce spune acest lucru despre personalitatea ta
Lanurile de lavandă sunt tot mai căutate în România
Pasionații de fotografie ce își doresc să își surprindă familia sau prietenii de pe rețelele sociale cu cele mai frumoase imagini aleg ca în luna iunie să descopere cele mai frumoase lanuri
În România, fiecare început de vară este însoțit de frumoasele poze în lanurile din lavandă ce sunt găsite peste tot în țară, cele mai multe fiind în apropierea Bucureștiului. În Tecuci, județul Galați, sute de turiști vin să descopere peisajele superbe, dar și să facă fotografii cu lanurile de lavandă, cu minunatele câmpuri acoperite de flori violet.
În comuna Vlad Țepeș, județul Călărași, la doar o oră și 20 de minute de mers cu mașina de la București, se află o altă oază de relaxare aleasă de românii ce își doresc să aibă partea de o experiență unică, liniște, dar și recuzită specială pentru adevărate ședințe foto. Această locație le permite turiștilor să culeagă lavandă pentru a se bucura de parfum și acasă.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Dacă vreți să faceți ceva diferit înainte de a merge la mare pentru vacanță, atunci puteți să faceți un mic ocol în comuna Pecineaga, județul Tulcea, un alt loc minunat, unde oamenii pot achiziționa produse din și cu lavandă.
Citește și: Care sunt plantele care alungă țânțarii. Vara este bine să le ai pe lângă tine
Care sunt beneficiile lavandei
Lavanda este cunoscută pentru parfumul ei intens, dar și culoarea ce atrage toate privirile, iar cum luna iunie a venit, oamenii își doresc să descopere care sunt beneficiile lavandei. Florile de lavandă sunt folosite pentru uleiuri, ceaiuri sau parfumuri, iar uleiul de lavandă este cunoscut pentru proprietățile antiseptice și antiinflamatorii, dar și pentru combaterea infecțiilor provocate de fungi.
În ceea ce privește ceaiul de lavandă, acesta poate ajuta la ameliorarea problemelor digestive, a stărilor de greață, vărsăturilor, flatulenței, durerilor de stomac sau abdominale. Ceaiul de lavandă poate contribui și la disconfortul stomacului, reduce balonării și eliminarea crampelor. De altfel, lavanda este foarte folosită în aromaterapie pentru ameliorarea simptomelor asociate sindromului premenstrual, dar și pentru reducerea stărilor de anxietate și nervozitate.
Citește și: Socată rețeta bunicii: Cum faci o băutură savuroasă la tine acasă?
Sursa: spynews.ro