Subiecte Matematică Evaluare Națională 2023: Iată ce au primit elevii! Cel mai dificil exercițiu la proba de azi

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 21 iun 2023, 11:22

Subiecte și barem de corectare

Sursa: Pexels.com

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2023. Elevii de clasa a VIII a susțin în această săptămână Evaluarea Națională, iar la data de 21 iunie au avut proba la Matematică.

Evaluare Națională 2023 Matematică. Miercuri, 21 iunie, elevii de clasa a 8-a au susținitproba scrisă la Matematică. Iată subiectele la Matematică 2023- Evaluare Națională!

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2023- Edu.ro

Citește și: Edu.ro Rezultate Evaluare Națională 2023: Cum poți verifica online ce notă ai luat?

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Evaluare Națională 2023 Matematică

Elevii de clasa a VIII-a vor avea miercuri, 21 iunie, proba scrisă la Matematică, iar candidații trebuie să fie în clasă până la ora 08:30 și trebuie să fie atenți la regulile pe care Ministerul Educației le-au elaborat pentru acest examen. Candidații su voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, singura excepție fiind în cazul schemelor și a desenelor pentru care elevii vor folosi creionul.

Elevilor le este permis să facă marcajele pe figură, dar și să completeze figurile cu creion sau stilou sau pix de culoare albastră. La această probă, elevii de clasa a VIII-a vor putea să corecteze o greșeală de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea printr-o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect. 

Candidații nu au voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și alte asemenea obiecte, aceștia trebuie să lase obiectele personale într-o sală specială destinată acestora.

Kanald.ro va publica miercuri subiectele la română la Evaluare Națională 2023, imediat ce acestea vor fi afișate pe edu.ro. site-ul oficial al Ministerului Educației. Ora la care elevii pot verifica baremul pentru a se corecta va fi postat de Ministerul Educației la ora 15:00. 

Citește și: Admitere Liceu 2023: Cum se calculează media de admitere în acest an?

Unde și când pot depune elevii contestație?

Peste 161.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a sunt înscriși la Evaluarea Națională, potrivit datelor oferite de Ministerul Educației, iar probele vor fi organizate în peste 3.553 de unități de învățământ. Prima probă a Evaluării Naționale 2023 a fost la Limba și Literatura Română, la data de 19 iunie, urmând ca miercuri, 21 iunie, să aibă loc proba la Matematică, ultima fiind la data de 22 iunie, la Limba și Literatura Maternă.

Primele rezultate ale examenului de la sfârșitul clasei a VIII-a vor fi publicate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00, iar elevii ce consideră că nota nu este cea la care se așteptau, bazându-se pe baremul de corectare, pot depune contestații în zilele de 28 iunie, în intervalul orar 16:00- 19:00 și 29 iunie, în intervalul orar 8:00- 12:00. Rezultatele finale, după contestații, vor fi publicate marți, 4 iulie. 

Citește și: Barem Limba Maternă Evaluare Națională 2023: Cum poți vedea online baremul pe Edu.ro?

Surse: edupedu.ro