Cerere contestații Evaluare Națională 2023: Când și cum pot depune contestațiile elevii nemulțumiți de notele obținute?

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 21 mar 2024, 01:10

Primele rezultate la examenul de Evaluare Națională de anul acesta vor fi afișate pe 29 iunie

Sursa: Shutterstock

Contestații Evaluare Națională 2023. Când și cum pot depune elevii contestație, după ce Edu.ro afișează primele rezultate la examenul național de evaluare.

Contestații Evaluare Națională 2023. Elevii care nu vor fi mulțumiți de rezultatele oficiale afișate pe data de 28 iunie la Evaluarea Națională 2023 pot depune contestație, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației. 

Contestații Evaluare Națională 2023

Primele rezultate la examenul de Evaluare Națională de anul acesta vor fi afișate pe 28 iunie, potrivit calendarului oficial aprobat de Ministerul Educației.

Până la ora 14:00, candidații care au susținut probele scrise la Limba și literatura română, Matematică sau Limba și literatura maternă (probă pe care au susținut-o doar candidații din rândul minorităților naționale) vor afla notele obținute la fiecare probă, cât și media generală. Elevii nemulțumiți de notele obținute au la dispoziție două zile pentru a contesta aceste rezultate. 

Depunerea contestațiilor la Evaluare Națională 2023 

 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

  • 28 iunie 2023 (orele 16:00- 19:00)- 29 iunie 2023 (orele 8:00- 12:00)- Depunerea contestațiilor
  • 29 iunie- 4 iulie 2023- Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Unde și cum se depun contestațiile la Evaluarea Națională 2023

 

Contestaţiile la rezultatele la Evaluare Națională 2023 pot fi depuse fizic, la şcoală, sau online, pe adresa de email furnizată de şcoală în acest scop.

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Procedura de soluționare a contestațiilor la Evaluarea Națională 2023 

Potrivit metodologiei privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale, fiecare lucrare contestată este reevaluată și notată de câte doi profesori Evaluarea lucrărilor de examen se face cu respectarea strictă a baremului, pe baza unui punctaj pe scara 1-100.

Se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare. 

Nota acordată de cea de-a doua comisie de contestații este nota finală obținută de candidat. Nota obținută în etapa de soluționare a contestaților este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării.

Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale va transmite comisiilor județene/comisiei municipiului București, modelul borderoului de evaluare care va fi utilizat în centrele zonale de evaluare și în centrul de contestații județean/al municipiului București, anexă la procedura specifică evaluării naționale.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.