Triunghiul Bermudelor - explicația fenomenului și localizarea pe hartă

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 21 mar 2024, 03:20

Triunghiul Bermudelor - explicația fenomenului și localizarea pe hartă

Sursa: Facebook Mysteries Of Bermuda Triangle

Triunghiul Bermudelor a devenit cunoscut din cauza misterelor ce au loc, dar și a numeroaselor nave și avioane ca eu dispărut în zonă.

Triunghiul Bermudelor este cunoscut și sub numele de Triunghiul Diavolului și a ajuns să fie cunoscut din cauza disparițiilor inexplicabile ale avioanelor și navelor. Iată unde este localizat Triunghiul Bermudelor.

Citește și: Incredibil cine sunt persoanele de la bordul submarinului care s-a pierdut în preajma epavei Titanicului. La bord, se afla și șeful celebrului Institut SETI, de căutare a vieții extraterestre

Unde este pe hartă triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor se poate găsi în Oceanul Atlantic, fiind localizat de specialiști într-o zonă delimitată aproximativ de Miami, Bermuda și Puerto Rico. Această zonă reprezintă aproximativ 500.000 de mile pătrate de ocean în largul vârfului de sud-est al Floridei, iar această locație poate fi găsită în scrierile lui Cristofor Columb.

Cristofor Columb și-a notat un fenomen ce a avut loc în zona în care astăzi este Triunghiul Bermudelor, mai exact un meteorit ce s-a prăbușit în mare într-o noapte, în câteva săptămâni apărând

niște lumini ciudate. Acesta a mai notat și citirile neregulate ale busolei, în aceea vreme fiind foarte puține locuri în care nordul adevărat și nordul magnetic se aliniau.

„Cele mai mari probleme din acea zonă sunt în mod normal uraganele, dar nu este în mod special o zonă de reproducere a furtunilor. Dacă aveți condițiile atmosferice potrivite, puteți obține valuri destul de neașteptat de înalte. Dacă înălțimea valurilor este de opt picioare în afara Curțului Golfului, acestea ar putea fi de două sau chiar de trei ori mai mari în interiorul acestuia.

Marinarii pot identifica uneori Curentul Golfului după nori și furtuni de deasupra lui”, a declarat Dave Feit, șeful filialei de prognoză marine a Centrului de Predicție Marină al Administrației Naționale pentru Oceanii și Atmosfere. 

Citește și: Misiune de salvare în Oceanul Atlantic! Un submarin plin cu turiști, care se îndrepta spre epavele Titanicului, a dispărut

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Întâmplări misterioase din triunghiul Bermudelor

O primă întâmplare misterioasă a avut loc în anul 1918, când o navă de marfă a Marinei cu peste 300 de oameni și 10.000 de tone de minereu de mangan la bord, s-a scufundat undeva între Barbados și Golful Chesapeake. Această navă era programată pentru a trimite un mesaj de urgență în cazul unei situații urgente, iar în anul 1941, două dintre navele surori ale acesteia au dispărut în mod similar fără urmă pe aproape același traseu. 

Peste patru ani a avut loc o altă întâmplare asemănătoare, însă atunci cinci bombardiere ale Marinei care transportau 14 bărbați au decolat de pe un aerodrom, însă busolele acestora s-au defectat și au zburat fără țintă până au rămas fără combustibil și au fost forțate să abandoneze pe mare. 

Triunghiul Bermudelor s-a denumit astfel din august, 1964, când Vincent Gaddis a inventat termenul Triunghiul Bermudelor într-o povestire de copertă pentru revista  Argosy  despre dispariția zborului 19. 

Citește și: Gheorghe Dincă, interviu din închisoare! "Monstrul din Caracal" susține că este nevinovat: "Să dea Dumnezeu să nu apuc să mă mișc de aici"

Ce explicație s-a găsit pentru fenomenele din triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor este explicația pe care oamenii o au pentru mai multe lucruri paranormale, de la extratereștri, Atlantida și monștri marini, însă de-a lungul anilor, specialiștii au vrut să găsească o explicație științifică pentru cele peste 50 de nave și 20 de avioane ce au dispărut. Un studiu realizat de World Wildlife Fund din 2013 a identificat zona ca fiind o rută de transport maritim deosebit de aglomerată, sugerând că incidența mai mare a accidentelor s-ar putea datora pur și simplu volumului de trafic. 

În prezent, tehnologia s-a dezvoltat, iar prognoza și monitorizarea vremii în timp real au devenit, de asemenea, instrumente indispensabile pentru navigatorii și piloții moderni.  

Citește și: „Minți mult. Nu plângi după fata ta”. Pusă față în față cu dovezile, mama fetei susține că nu știa că fiica ei zace sub pat, degradată, deși era în țară la momentul cu pricina

Surse: miragenews.com, history.com