Live Update Ziua 487 de război în Ucraina: Evgheni Prigojin a decis retragerea trupelor Wagner. Ucrainenii avansează pe mai multe direcţii

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 25 iun 2023, 10:50

Evgheni Prigojin a decis retragerea trupelor Wagner. Ucrainenii avansează pe mai multe direcţii

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 487-a zi. Forțele ucrainene au reușit să avanseze pe frontul de Est.

Războiul este departe de a se încheia. S-au intensificat atacurile în Ucraina. Forțele ucrainene au reușit să avanseze în apropierea orașului Bakhmut, în Est, o zonă ocupată de grupul de mercenari Wagner  și într-o zonă mai la sud. 

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a declarat că a fost lansată o ofensivă în apropierea unui grup de sate care înconjoară orașul: „În toate aceste zone, am făcut progrese.”

Citește și: Cetățenii ruși au aglomerat gările din Rostov de frica războiului dintre grupul lui Prigojin și armata lui Vladimir Putin! Mii de oameni se grăbesc să plece din oraș

Evgheni Prigojin a decis retragerea trupelor Wagner

Evgheni Prigojin, directorul Grupului paramilitar Wagner, a transmis, sâmbătă, că a ordonat retragerea trupelor care avansează spre Moscova, confirmând acordul mediat de președintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko.

"Am pornit pe 23 iunie în marșul nostru pentru dreptate. În 24 de ore am înaintat 200 de kilometri spre Moscova. În acest timp nu am vărsat nici măcar o picătură din sângele luptătorilor noștri.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Acum a sosit momentul când sângele ar putea fi vărsat (n.r.- ajungerea trupelor Wagner la periferia Moscovei). Prin urmare, înțelegând toată responsabilitatea pentru faptul că sângele rusesc va fi vărsat în cealaltă tabără, întoarcem convoiul și ne întoarcem în taberele noastre de bază, conform planului",  a anunțat Prigojin.

Citește și: Prima reacție a României în urma revoltei pornite de Prigojin. Liderul grupării Wagner l-a confruntat pe Vladimir Putin pentru prima dată: „Nimeni nu se va preda la cererea președintelui”

De asemenea, Preşedinţia din Belarus a confirmat că Evgheni Prigojin a acceptat oprirea avansării trupelor Wagner pe teritoriul Rusiei în cadrul negocierilor intermediate de preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko.

"Evgheni Prigojin a acceptat propunerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko de a opri acţiunile membrilor Grupului Wagner pe teritoriul Rusiei şi de a lua măsuri suplimentare pentru reducerea tensiunilor. Actualele propuneri sunt perfect acceptabile pentru rezolvarea crizei, cu garanţii de securitate pentru combatanţii Wagner", a anunţat Preşedinţia din Belarus, conform agenţiei oficiale Belta, postului BFMTV şi cotidianului Le Monde.

Citește și: Șeful Wagner dă vina pe ministrul rus al Apărării pentru război!