Metode mai rapide de transport prin oraș și cum să eviți cozile

Author: Diana Tilă
Actualizat: 29 iun 2023, 10:09

Foarte populară în oraș, mai ales în rândul șoferilor, îți provoacă uneori stres și de ce nu chiar nervi și apare adesea la orele de vârf. Te-ai prins despre cine este vorba? Dacă nu ți-ai dat seama din această mică ghicitoare, o să îți spunem chiar noi. Este vorba despre aglomerație. Ți-a trezit anumite stări atunci când i-ai citit numele? Probabil că dacă ești șofer într-un oraș aglomerat, mai mult ca sigur că da. După ce i-ai citit numele, ți-ai adus aminte de momentele în care aveai de ajuns la întâlniri importante și ai stat cu stres pentru că nu vei ajunge la timp. Și chair dacă ieși cu bine din aglomerație, mai ai de înfruntat o provocare, găsirea unui loc de parcare pentru mașină.

Ai apelat la mașină deoarece te-ai gândit că este mai ușor să ajungi cât mai repede și mai confortabil dintr-un punct în altul al orașului. Problema este că din ce în ce mai mulți oameni apelează la mașini pentru a se deplasa în oraș și așa apare aglomerația despre care vorbeam mai devreme. Gândește-te că de dimineață te trezești odihnit și te urci în mașină să pleci la muncă, iar până când ajungi la birou și găsești un loc de parcare ți s-a dus toată energia în statul la cozi și în căutarea unui loc de parcare.

Așa că, în acest articol nu o să îți spunem că ți-ai cumpărat mașina degeaba, chiar din contră, ea este bună pentru drumurile lungi de pe autostradă. În acest articol o să ne concentrăm pe variantele de transport pe care le mai ai la dispoziție în oraș. Așa că, dacă te-ai săturat de stat la cozi și de căutat loc de parcare zilnic, acest articol este pentru tine și s-ar putea să te intereseze.

Bicileta

Probabil că și tu vezi din ce în ce mai mulți oameni care merg pe biciletă în oraș pe benzile speciale sau pe șosea. Nu doar că vezi biciletele, dar ești și puțin invidios pe biciliști, pentru că ei pot merge printre mașini, să ocolească toată coada și să ajungă lângă prima mașină de la semafor când tu probabil o să mai ai de așteptat două semafoare pentru a scăpa din coadă.

Bicicleta este probabil cel mai popular mod prin care să te deplasezi în oraș. Nu doar că este bună pentru a ajunge mai repede undeva într-un oraș aglomerat, dar este și un mod prin care te energizezi și pierzi câteva calorii. Dacă ai apela la o biciletă pe care o folosești în fiecare dimineață pentru a ajunge la birou, ți-ai lua și energia necesară și ai face puțin cardio de dimineață înainte de birou.

Să nu crezi că ea nu are avantajele ei. Tu ca biciclist ești mult mai vulnerabil, comaprativ cu un șofer din mașină. Așa că, ai nevoie și de un echipament de protecție.

Mopedul electric

Un moped electric putem spune că este verișor primar cu bicicleta. Când îți alegi un moped electric pentru a merge în oraș, alegi o variantă confortabilă și relaxantă. Comparativ cu bicicleta, mopedul electric este ceva mai scump, dar are și avantajele care vin la pachet cu prețul piperat pe care o să îl plătești pentru un moped electric. Spre deosebire de bicicletă, mopedul electric merge singur, iar tu trebuie doar să îți pui casca pe cap și să te asiguri că are bateriile încărcate.

Trotineta

Nu aveam cum să facem acest articol fără să menționăm trotinetele. Ele sunt poate cele mai ieftine și mai bune modalități de transport. Sunt mult mai ușor de depozitat, mai ieftine și mai ușor de folosit, comaprativ cu mopedul electric sau bibiclete. Sunt bune chiar și în cazul în care apartamentul tău nu este foarte spațios. Unele trotinete se pliază și se pot depozita ușor în apartament. Dacă te-ai hotărât să îți alegi o trotinetă, vei avea de ales dintre un electrică sau normală.

 


Ultimul episod al serialului „Vinovați de Iubire” este difuzat la data de 20 septembrie 2024. Urmărește episodul 54 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară.