Presupuse rămășițe umane, recuperate din interiorul submarinului care se îndrepta spre Titanic. Submersibilul a făcut implozie la scurt timp după ce și-a început călătoria

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 mar 2024, 03:30

Presupuse rămășițe umane au fost recuperate din interiorul bucăților rămase din submarinul care se îndrepta spre Titanic. Bucățile urmează să fie analizate, pentru a se afla proveniența acestora.

Paza de Coastă Americană a anunțat găsirea unor rămășițe în interiorul submarinului Ocean Gate, care se îndrepta spre Titanic, atunci când a făcut implozie. Rămășițele ar putea fi ale celor cinci persoane care se aflau în submarin în acel moment și, pentru a se stabili, cu exactitate, de unde provin, vor fi analizate de cadre medicale specializate.

Presupuse rămășițe umane, recuperate din submarinul care se îndrepta spre Titanic

Rămășițele au fost recuperate din Atlanticul de Nord, la mai bine de o săptămână de când implozia s-a produs. Bucăți din submarin au fost aduse pe țărmul din Newfoundland, Canada, relatează theguardian.com.

„Dovezile vor oferi anchetatorilor din mai multe jurisdicții internaționale informații esențiale despre cauza acestei tragedii. Mai este încă o cantitate substanțială de muncă de făcut, pentru a înțelege factorii care au dus la pierderea catastrofală a Titanului și pentru a contribui la asigurarea faptului că o tragedie similară nu se va mai repeta", a precizat Jason Neubauer, un căpitan de scaun

din cadrul Marine Board of Investigation.

Citește și: Ce obiect avea la el tânărul de 19 ani care și-a pierdut viața în submarinul care se îndrepta spre Titanic. Voia să doboare un record mondial

Mai mult decât atât, după ce analizele vor fi efectuate, se vor afla mai multe lucruri despre design-ul submarinului, care a cauzat implozia. În cadrul unei filmări care circulă pe Internet, CEO-ul companiei OceanGate, cea care a creat submarinul și care organiza expediția, a recunoscut că a încălcat anumite reguli, pentru a putea să creeze submarinul.

CEO-ul a decedat și el în implozie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Recuperarea resturilor submarinului vor elucida misterul submarinului

În ciuda faptului că se știe modul în care s-a produs implozia, multe întrebări au rămas fără răspuns, iar recuperarea resturilor submarinului Titan reprezintă un ajutor foarte mare în rezolvarea cazului.

Până acum, au fost recuperate: bucăți ce par a fi carcasa submarinului, bucăți din patinele de aterizate, cabluri, dar și alte elemente ce par fi din mecanica submersibilului. Mulți experți din industrie au avut, de ceva timp, îndoieli în ceea ce privește design-ul submersibilului Titan și au vorbit despre dosarul de siguranță al OceanGate, care nu părea a fi în regulă.

Citește și: VIDEO Cum a arătat implozia submersibilului Titan. A durat doar câteva fracțiuni de secundă să fie distrus complet și tot echipajul să piară

„Au lucrat non-stop timp de 10 zile, trecând prin provocările fizice și mentale ale acestei operațiuni, și sunt nerăbdători să termine misiunea și să se întoarcă la cei dragi”, a precizat Pelagic Research Services despre echipa implicată în operațiuni.

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.