Amenajarea balconului pentru vara: sfaturi utile pe care le poti pune in practica

Author: Diana Tilă

Balconul nu trebuie sa fie o camera de depozitare in casa ta ori un spatiu pe care il folosesti rareori. In special pe timpul verii, te poti bucura de balcon sau terasa, atunci cand vremea este frumoasa. Poti face o multime de activitati in acest spatiu, de la seri de distractie cu prietenii si pana la a lucra pe balcon fie pentru job ori pentru proiecte personale.

Daca vrei sa transformi acest spatiu intr-unul cu adevarat util si placut, iata cateva sfaturi care iti pot fi de ajutor:

Scapa de obiectele inutile

Balconul nu trebuie sa fie un spatiu de depozitare, ci este o idee buna sa investesti in amenajarea lui. Daca iti doresti sa depozitezi lucruri in acest spatiu, fa-o ca la carte. Opteaza pentru dulapuri, etajere sau rafturi, pe care sa le instalezi in anumite zone ale acestei camere.

Este important sa nu aglomerezi camera cu astfel de corpuri si sa lasi loc si pentru mobilier si decoratiuni.

Inchide balconul daca este necesar

Ca sa eviti caldura excesiva vara si depunerile de zapada iarna, este o idee buna sa inchizi balconul daca ai aceasta ocazie. Un balcon inchis iti va oferi mai multa intimitate, dar si temperaturi mai placute, atunci cand vremea de afara nu este prea placuta. Poti apela la profesionisti in domeniu pentru inchiderea balconului - cei de la valedo.ro iti stau la dispozitie pentru astfel de lucrari.

Alege cateva plante pentru decor

Balconul poate fi locul in care te bucuri de aer curat, soare si natura. De aceea, este o idee buna sa optezi si pentru cateva plante, care sa faca decorul mai frumos si sa te aduca mai aproape de natura. Daca nu ai timp sau rabdare sa ingrijesti plante, poti opta pentru specii care necesita minim de ingrijire, precum bonsaiul, bambusul sau aloe vera.

Opteaza pentru mobilierul potrivit

Mobilierul pentru balcon este esential daca vrei sa te bucuri la maximum de acest spatiu. Poti opta pentru un set cu masa si scaune, pentru canapele sau fotolii de exterior, dar si pentru mobilier din paleti. Alege in functie de bugetul tau si de atmosfera pe care vrei sa o creezi in balcon.

Decide ce activitati poti face pe balcon

Atunci cand amenajezi balconul este important sa tii cont ce activitati vei desfasura in respectivul spatiu. Poate vrei sa lucrezi de pe balcon, caz in care vei avea nevoie de un mobilier care sa iti permita sa stai intr-o pozitie confortabila la laptop. Daca vrei sa organizezi intalniri si petreceri pe balcon alaturi de prieteni si familie, atunci vei avea nevoie de un set de mobilier cu mai multe locuri. Este important sa stii de dinainte cum vrei sa folosesti balconul ca sa poti face cele mai bune alegeri.

Balconul poate fi locul perfect pentru a te bucura de vara, in special in zilele in care nu ai chef sa iesi din casa. Este o idee buna sa il amenajezi cum se cuvine, ca sa poti sta confortabil, indiferent de activitatile pe care vrei sa le faci intr-un astfel de spatiu, de la munca si pana la distractie.

 

Sursa foto: Pexels.com

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.