Casa pe structură din lemn, model de utilizare a resurselor naturale în avantajul omului modern

Author: Diana Tilă

Ultimul secol a reprezentat o adevărată revoluție în tot ceea ce înseamnă stil de viață. Migrarea din mediul rural în confortul urban a fost o mișcare cu adevărat impresionantă în toate statele lumii, iar începutul arăta promițător pentru viitorul omenirii. Cu toate acestea, în acest moment putem considera alegerea betonului în detrimentul materialelor naturale un experiment eșuat. Îndepărtarea de natură și alegerea artificialului se reflectă în toate aspectele vieții, pornind de la economie, continuând cu sănătatea fizică și mentală a cetățenilor și terminând cu modul dăunător în care ne construim casele, comunitățile și orașele.

Domenii importante precum arhitectura și construcțiile au ajuns la concluzia că materialele naturale reprezintă o variantă mai bună din multe puncte de vedere decât cele mai noi inovații din industrie. Astfel, au apărut pe piață o mulțime de alternative. Cel mai bun exemplu în acest sens este casa pe structură de lemn.

De ce ar trebui să alegi o casă pe structură de lemn pentru familia ta?

Fiecare om este diferit și fiecare familie are propriile nevoi care trebuie îndeplinite pentru a asigura o viață fericită mulți ani de acum înainte. Dacă plănuiești să îți construiești o casă în viitorul apropiat, trebuie să iei în considerare și avantajele alegerii unei case din lemn:

1. Stresul asociat construcției propriu-zise a casei este redus cu 90%

Firma de construcții execută case din lemn în fabrica proprie și livrează cumpărătorului o variantă foarte aproape de rezultatul final în care se poate muta cu familia. Astfel, poți uita de multiplele echipe de muncitori de care trebuie să te preocupi luni de zile, de grija materialelor de construcție și de stresul prafului și molozului de care cu scapi foarte greu la sfârșitul zilei.

2. Eficiență energetică

De-a lungul istoriei s-a demonstrat din nou și din nou că materialele naturale sunt superioare celor artificiale în gestionarea energiei și menținerea unei atmosfere potrivite în locuință. O casă cu cadre din lemn oferă un grad de izolare superior celor din cărămidă sau beton, sistemul timberframe având o masă termică scăzută ce reduce semnificativ cantitatea de căldură absorbită. Rezultatul final se va vedea în prețul cu până la 32% mai mic la costurile de încălzire.

3. Estetica net superioară caselor din cărămidă sau beton

Studii recente au demonstrat că traiul în natură poate îmbunătăți sănătatea generală a oamenilor și prelungi viața cu până la 2 ani și jumătate, acest efect datorându-se în mare parte esteticii naturale cu care suntem foarte familiari încă de la apariția omenirii pe pământ. Se pare că vizualizarea clădirilor inestetice în fiecare zi dăunează sănătății mentale și generale a oamenilor.

4. Lemnul este un material ecologic care poate fi integrat în orice peisaj

Casele din beton sau cărămidă reprezintă adevărate dezastre pentru natură deoarece materialele din care sunt construite rezistă pe și în sol mii de ani după ce și-au îndeplinit menirea de a oferi adăpost proprietarilor. Lemnul este un material natural care respectă mediul înconjurător și se degradează fără urme în momentul în care nu își mai poate îndeplini scopul. Iubitorii de natură pot alege fără griji o casă din lemn.

5. Prețul avantajos și posibilitatea de a plăti în tranșe

O casă întreagă construită din material majoritar lemn are un preț mult mai avantajos decât casele construite din alte materiale. La o simplă comparație cu prețurile din piața imobiliară putem observa cum o casă din lemn costă mai puțin decât un apartament cu două camere dintr-un oraș de mărime medie. Comparativ cu o casă din beton, prețul ajunge să fie de câteva ori mai scăzut.

Construcția unei case nu este un proces ușor sau lipsit de stres. Mai mult, sutele de alternative disponibile pe piață pot genera confuzii, oboseală și dificultatea de a lua deciziile potrivite pentru familia ta. La toate aceste probleme se adaugă costurile ridicate și dificultatea de a găsi echipe de constructori cu adevărat profesioniste. O casă pe structură de lemn poate fi varianta potrivită pentru nevoile tale. Costurile reduse de construcție, dar și facturile mult mai reduse pentru tot restul vieții reprezintă argumente puternice în favoarea caselor din lemn. Analiza atentă a pieței și cântărirea tuturor avantajelor și dezavantajelor reprezintă cheia unei vieți fericire alături de cei dragi în noua ta locuință.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.