Ce detalii contează dacă vrei să ai un business înfloritor în HoReCa?

Author: Oana Picerea

După cum bine știți, industria HoReCa este extrem de competitivă. Iar pentru a avea un business de succes în acest domeniu, este esențial să acorzi o atenție deosebită tuturor detaliilor. Fiecare aspect, de la designul localului la calitatea serviciilor oferite, poate face diferența și poate plasa afacerea ta deasupra altor competitori.

Iată câteva detalii importante de care trebuie să ții cont pentru a avea un business înfloritor în această industrie

Ospitalitatea dusă la cote maxime

Creează pentru cei ce calcă pragul afacerii tale, o experiență unică și memorabilă, care să-i atragă și să îi determine să devină, în timp, clienți fideli. Asigură-te că atmosfera din local este plăcută, confortabilă și potrivită pentru publicul țintă. Personalul trebuie să fie amabil, bine instruit și capabil să ofere servicii de înaltă calitate. În plus, este important să investești în traininguri pentru angajați, care să-i ajute să se prezinte într-o manieră cât mai profesionistă în fața clienților.

Investește în piese de calitate pentru amenajarea locațiilor

Dacă nu alegi să investești în piese de calitate, pe termen lung, asta te va putea costa mai mult, decât dacă ai alege din prima niște variante mai calitative și mai scumpe. Pentru zona de mobilier și decorațiuni, cum ar fi mese de inox, scaune, piese decorative, plantele și altele, poți apela la furnizori specializați, care se ocupă de zona de aprovizionare pentru afaceri. Un exemplu pozitiv din această categorie este Lancom.ro, care oferă multe piese pentru utilarea bucătăriei.

Nu uita de marketing și promovare eficientă

Strategiile de marketing și promovare sunt un alt aspect care nu trebuie neglijat, pentru că ele te pot ajuta să ajungi mai rapid și eficient în atenția publicului țintă. De aceea, poți opta pentru folosirea canalelor de social media, pentru promovarea afacerii, dar și pe post de canal de comunicare cu clienții actuali și cei potențiali. Este important să existe fotografii și videoclipuri de înaltă calitate, care să pună produsele și serviciile oferite într-o lumină cât mai bună.

Ține mereu cont de feedback-ul clienților

Părerile clienților sunt un punct important de care trebuie să țină cont orice afacere din domeniul HoReCa. Astfel că, e important să ceri feedback în mod regulat, prin intermediul chestionarelor, aplicațiilor mobile sau a cărților de oaspeți. Aceste păreri pot să ofere o direcție pentru viitoarele schimbări ale afacerii tale sau pot semnala dacă ceva nu funcționează destul de eficient pentru clienți.

Fii la curent cu noutățile din domeniu

Pentru a rămâne un business relevant pentru clienți, trebuie să fii mereu la curent cu noutățile din domeniu și să cauți permanent opțiuni de îmbunătățire a serviciilor și produselor oferite. Un update constant la noutăți este important și pentru acele situații când apar diverse reglementări legale, care necesită schimbări de organizare internă și pot presupune chiar amenzi nedorite dacă nu sunt implementate la timp.

În concluzie, acestea au fost doar câteva din elementele de care antreprenorii trebuie să țină cont dacă vor să aibă un business de succes în domeniul HoReCa. În plus, aceasta este o zonă de afaceri foarte ofertantă, cu cerere constantă, dar care vine la pachet și cu multe responsabilități ce trebuie bifate pentru a fii în rând cu restul competitorilor.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.