Dan Negru, apel la televiziunile românești după cazul „azilelor groazei”: „ Îi rog pe colegii mei din televiziuni ca măcar cu lecția asta să ne alegem după necazul azilelor”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 11 iul 2023, 11:43

Dan Negru, apel la televiziunile românești după cazul „azilelor groazei”

Sursa: Instagram Dan Negru

Dan Negru, prezentatorul TV de la Kanal D, a făcut un apel la televiziunile românești în urma cazului „azilelor groazei”.

Dan Negru, unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori TV din toate timpurile, a transmis un mesaj dur, care reflectă realitatea din ziua de astăzi și cum se raportează țara noastră la cetățenii în vârstă. În urma cazului „azilelor groazei”, în care au fost scoase la lumină toate abuzurile la care au fost supuși bătrânii internați în mai multe cămine sociale din Ilfov, Dan Negru a făcut apel la televiziunile românești să respecte vârstnicii țării noastre.

Dan Negru, apel la televiziunile românești după cazul „azilelor groazei”

Dan Negru și-a exprimat nemulțumirea față de cum se raportează televiziunile românești la persoanele trecute de vârsta tinereții. Prezentatorul Kanal D consideră că bunicii noștri n-ar mai trebui să fie numiți „bătrâni”, având în vedere că, în alte țări, toți pensionarii sunt numiți „seniori”, apelativ considerat respectuos de către Dan Negru.

„Italienii nu folosesc la TV expresia „bătrân” ci „senior”. Televiziunile românești vorbesc doar despre „bătrâni”! Îi rog pe colegii mei din televiziuni ca măcar cu lecția asta să ne alegem după necazul azilelor: să nu mai folosim termenul „bătrân” la TV așa cum o fac multe alte țări! CNA poate să recomande măcar evitarea folosirii cuvântului „bătrân”!

Citește și: „M-am hotărât! Nu mai vreau să fiu prost”. Dan Negru, mesaj tranșant în mediul online, după rezultatele înregistrate în sportul de performanță

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vârstnicii noștri, chiar și cei care au familii, sunt de fapt niște oameni abandonați de societate, neglijați, și considerați de ceilalți ca fiind inutili.

3,5 miloane de oameni peste 65 de ani are România. O țară cu bătrâni dar care nu e pentru bătrâni!”, este mesajul transmis de Dan Negru, pe pagina lui oficială de Instagram. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝘿𝘼𝙉 𝙉𝙀𝙂𝙍𝙐 (@negru_dan)

Dan Negru, supărat pe modul în care sunt tratați seniorii în România

Dan Negru și-a arătat nemulțumirea față de cum se raportează țara noastră la vârstnici și cum se comportă, pe de o parte, Europa cu aceștia. În timp ce majoritatea pensionarilor europeni se plimbă în vacanțe, poartă haine frumoase și duc o viață liniștită, pensionarii României ajung în aziluri, victime ale abuzurilor, trăindu-și ultimii ani de viață într-o agonie.

Citește și: Dan Negru, mesaj dur după greva din învățământ: „Trebuie să găsești curajul să te ridici de la «masa» la care nu mai găsești respect''

„Toți bătrânii României stau într-un "azil". Acu', vara, vârstnicii Europei sunt în vacanțe, în croaziere, îmbrăcați cool, dornici de distracție, savurând pina colada. Sunt ai noștri așa?

Când îi iau mamei mele vreo eșarfă sau vreo haină mai colorată îmi răspunde că e prea fistichie pentru vârsta ei. Europenii, americanii, cu cât sunt mai vârstnici, cu atât sunt mai fistichiu îmbrăcați”, a declarat Dan Negru.