Un bloc s-a prăbușit, în Italia, în apropiere de Napoli. Pompierii caută supraviețuitorii de mai bine de 24 de ore

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 17 iul 2023, 15:11

O tânără de doar 19 ani a fost transportată la Ospedale del Mare

Sursa: fanpage.it

Un bloc din Italia, construit în apropiere de Napoli, s-a prăbușit ieri, 16 iulie, în prima parte a zilei. Pompierii caută supraviețuitorii de mai bine de 24 de ore, după ce au scos de sub dărâmături doar câteva persoane.

Un bloc din Italia, din apropiere de Napoli, s-a prăbușit în urmă cu mai bine de 24 de ore, iar supraviețuitorii încă sunt căutați. Plimbările prin apropiere au fost reduse, pentru a nu se îngreuna operațiunile de salvare.

Un bloc din Italia, din apropiere de Napoli, s-a prăbușit

Blocul cu trei etaje era construit în centrul istoric al orașului Torre del Greco, în apropiere de Napoli.

Edificiul s-a prăbușit ieri, 16 iulie, în prima parte a zilei, în jurul orei 11:30. Până ieri, spre finalul zilei, trei persoane au fost scoase de sub dărâmături, fiind găsite în viață.

Pompierii continuă să caute supraviețuitorii, iar o tânără de doar 19 ani a fost transportată la Ospedale del Mare. De asemenea, alte două persoane au fost rănite, fiind vorba de trecătorii care se aflau în zona cu pricina.

Conform La Repubblica, o fetiță a fost transportată la Spitalul de Pediatrie Santobono, din Napoli, unde a și fost internată.

Citește și: Un băiețel de trei ani a căzut de la etajul 3 al unui bloc din Galați. Acesta a fost transportat la spital

Mai mult decât atât, echipele Urban Search and Rescue au fost activate, la fel și specialiștii în căutare și cei în salvare, în situații de urgență de acest fel.

Locuitorii au fost rugați, de asemenea, să circule cât mai puțin pe străzile din centrul orașului, pentru ca operațiunile de salvare să nu fie îngreunate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Circulația a fost și ea întreruptă într-o zonă destul de mare în locul în care blocul cu trei etaje s-a prăbușit, pentru ca echipele de salvare să poată interveni cât mai ușor. Potrivit autorităților, ceea ce ar fi dus la prăbușirea blocului ar fi fost o scurgere de gaze.

Un incendiu a izbucnit pe un aeroport din Italia

În noapte de duminică spre luni, 16 spre 17 iulie, un incendiu a izbucnit pe Aeroportul Catani a, din Sicilia, Italia.

Terminalul a fost evacuat, iar toate operațiunile de zbor au fost oprite, conform informațiilor oferite de Serviciul pentru Aeroporturi Civile.

În primă instanță, focul a fost anunțat cu un minut înainte de miezul nopții, atunci când pompierii cu fost chemați pentru stingerea acestuia, potrivit Catania Today.

Citește și: ,,Unde ești, măi tată măi? De ce m-ai lăsat așa, viața mea?" Moartea unui muncitor român strivit pe un șantier din Italia a lăsat o întreagă familie în lacrimi

Focul s-a propagat de la unul dintre etajele inferioare ale clădirii și a ajuns până la terminalul de plecare, aflat în clădirea principală. Un nor dens de fum a umplut aeroportul, iar personalul și pasagerii au fost evacuați de urgență. Incendiul a fost localizat aproximativ o oră mai târziu, în jurul orei 00:50, iar zborurile au fost reluate în această dimineață, 17 iulie, în jurul orei 08:00.