Le-a luat viața rudelor „în vis”. Criminalul din Bran care și-a răpus rudele cu sălbăticie a fost condamnat la 23 de ani de închisoare

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 19 apr 2024, 04:25

Agresorul va sta închis 23 de ani după ce i-a ucis pe Nicu și Alexandra, rudele sale

Sursa: digifm.ro; newsbv.ro

Autorul dublului asasinat de la Bran va fi închis pentru fapta sa, dar va plăti și despăgubiri în valoare de 1,85 milioane de lei rudelor victimelor.

Crima a avut loc la începutul acestui an, În noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2023. Aceasta a degenerat dintr-o dispută între criminal, Daniel Ioan Pepene, și vărul său, provocată de împărțirea unei fâșii de 15 centimetri de teren.

Citește și: Cum a eșuat România în cazul Caracal. Puteau fi salvate Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu?

Criminalul din Bran i-a ucis fără milă pe vărul său și pe soția acestuia

Daniel l-a ucis atât pe vărul lui, Nicu Pepene, în vârstă de 38 de ani, cât și pe soția lui în vârstă de 32 de ani, Alexandra. Criminalul a intrat cu forța în casa celor doi soți, unde a început să-i lovească în mod repetat, cu brutalitate. În urma atacului, femeia și bărbatul au decedat. Alexandra era asistentă medicală, iar soțul ei, vărul asasinului, era pompier.

Ulterior, faptele lui Daniel Ioan Pepene au fost încadrate la omor calificat și violare de domiciliu de către Tribunalul Brașov. Bărbatul i-a ucis pe cei doi soți din cauza unei neînțelegeri legate de pământul pe care îl dețineau Nicu și Alexandra.

Crima s-a petrecut în casa celor doi, din satul Șimon al comunei Bran, din Brașov. Tot aici, vecinii au descoperit cadavrele soților, în dimineața zilei de 16 ianuarie.

Aceștia aveau capetele zdrobite de către agresor. Atât vecinii, cât și rudele îl suspectau pe Daniel ca fiind responsabil de această crimă, iar faptul că el dispăruse imediat după întâmplare, a întărit bănuielile. Asasinul, înarmat cu un cuțit, s-a ascuns în casă după ce a curmat viețile soților.

Citește și: O bătrână de 80 de ani a fost agresată fizic până și-a dat ultima suflare. Aceasta a fost găsită fără viață în casa ei

Daniel Pepene a fost păcălit pentru a se preda

Când anchetatorii au ajuns la fața locului, tatăl lui Daniel le-a mărturisit că fiul său suferă de afecțiuni psihice și, înainte de a înfăptui asasinatul, nu își luase tratamentul. Anchetatorii au apelat la un psiholog criminalist de la INC București pentru prinderea omului, considerat foarte periculos.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Psihologul criminalist a reușit să păcălească bărbatul și să-l dezarmeze. Specialistul știa că asasinul este credincios și, în timpul negocierii de la Bran, l-a provocat să rostească psalmii. Când Daniel a împreunat mâinile pentru rugăciune, a lăsat cuțitul de-o parte. În acel moment, polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale au intervenit, în felul acesta fiind evitată o altă tragedie.

Bărbatul a recunoscut fapta, în momentul anchetei, însă a povestit evenimentul diferit față de cum s-a întâmplat de fapt.

Criminalul a mărturisit anchetatorilor faptul că avea niște divergențe cu vărul lui din cauza unor discuții legate de porțiunea care delimita proprietățile lor. Conflictul era vechi, iar acesta ajuns să fie dezbătut și în instanță.

Citește și: Noi dezvăluiri despre crima celor doi soți din Timișoara. Ce a făcut atacatorul cu arma?

Totul a fost un vis pentru agresor

Daniel Pepene a descris actul crimal ca pe un coșmar, în timpul căruia cineva încerca să-l sugrume, iar el se lupta să scape, lovind în toate direcțiile cu un cuțit. Știa că și-a lovit rudele ,,în vis”, dar nu-și amintea ce li s-a întâmplat după respectiva luptă.

Echipa de criminaliști se pregătea să cerceteze pădurile din zonă, convinși că agresorul deja fugise. Însă, câinele de de urmă al Poliției Brașov, Bata, i-a condus spre locuința asasinului. Animalul s-a oprit în fața casei în care se ascundea agresorul și nu se mai mișca din acel loc. Atunci, polițiștii au înțeles că acolo se ascundea Daniel. Când au intrat, aceștia l-au găsit ascuns în mansarda casei, înarmat cu un cuțit.

Chiar dacă se cunoaște faptul că autorul crimei are afecțiuni psihice, prin raportul psihologilor nu se recomandă aplicarea măsurilor de siguranță cu caracter medical. De asemenea, în urma raportului, s-a constatat că ,,inculpatul simulează simptome de amnezie lacunară”, dar și că acesta are discernământ. Astfel, bărbatul a fost judecat și condamnat în postura de criminal, ci nu de om bolnav.

Citește și: "A coborât din maşină, s-a apropiat de cadavru". O șoferiță româncă internată la psihiatrie după ce a spulberat o familie de turiști italieni