Un nou-născut din Botoșani a fost găsit într-o toaletă. Mama, suspectată că l-a aruncat pe micuț acolo

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 20 iul 2023, 09:54

Rudele femeii au drenat fosa septică, găsind, în interior, un făt care cântărea aproximativ trei kilograme 

Sursa: Pexels.com

Un nou-născut din Botoșani a fost găsit într-o toaletă, iar mama acestuia este bănuită că l-a aruncat acolo. Medicii au sunat la 112, după ce au tratat femeia care, întoarsă de la toaletă, era plină de sânge.

Un nou-născut din Botoșani a fost găsit într-o toaletă, iar mama micuțului este bănuită că l-a aruncat acolo. Femeia a ajuns de urgență la spital, după ce s-a plâns de o hemoragie puternică.

Nou-născut din Botoșani, găsit într-o toaletă

Totul a avut loc în urmă cu doar câteva seri, în noaptea de 15 spre 16 iulie, în comuna Coțușca, județul Botoșani. O femeie de 31 de ani se afla în vizită la niște rude, când, la un moment dat, a mers la toaletă, întorcându-se, după ceva timp, cu hainele pline de sânge.

Aceasta le-a spus rudelor că nu se simte deloc bine, iar familia, văzând că are o hemoragie puternică, a sunat imediat asistentul medical din sat care, la rândul său, a sunat la 112. Femeia a ajuns de urgență la spital, conform botosaninews.ro.

Între timp, rudele la care femeia se afla au început să intre la bănuieli, motiv pentru care, au drenat fosa septică, găsind, în interior, un făt care cântărea aproximativ trei kilograme.

Familia a sunat la 112 imediat, iar oamenii legii au început ancheta, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de întrerupere a sarcinii.

Citește și: Sensy, momente de panică la propria nuntă: „Am intoxicat copilul”. Greșeala făcută cu bună știință de viitoarea mămică

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nou-născut, aruncat într-un tomberon, în fața unui magazin

În luna aprilie a acestui an, o femeie a născut în baia unui magazin  de construcții, după care, și-a aruncat copilul într-un tomberon aflat în exterior. Alarma a fost dată de o femeie de serviciu, care a găsit, în toaleta în care născuse, o cantitate însemnată de sânge.

Ca prin minune, copilul a supraviețuit și a fost transportat, de urgență, la spital, unde a primit toate îngrijirile de care avea nevoie.

Acestea cântărea puțin peste trei kilograme și, după ce a fost tratat, s-a aflat în afara oricărui pericol.

Mama copilului, în schimb, a trebuit să dea explicații pentru fapta comisă. Pe gâtul copilului, au fost găsite mai multe urme, semn că femeia ar fi încercat să îl oprească din plâns. Aceasta fugise de la fața locului după cele întâmplate, dar a fost găsită la scurt timp. În urma cercetărilor, s-a constatat că este din județul Vâlcea și are 39 de ani. 

Citește și: O mamă și-a aruncat nou-născutul în sobă și a leșinat, în timp ce focul ardea. Fiul ei a sunat la 112, după ce a găsit-o inconștientă

Cercetările au fost efectuate de oamenii legii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, sub aspectul infracțiunii de vătămare a nou-născutului. Mai mult decât atât, micuțul nu era primul copil al femeii și, dat fiind că magazinul de construcții se află la ieșirea din oraș, aceasta a ajuns acolo fie cu o mașină, fie cu un mijloc de transport în comun.