O fetiță de 8 ani a primit despăgubiri de 800.000 de dolari din partea unui restaurant fast-food, în urma unui incident care a avut loc la un drive-thru. Ce a pățit copila

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 21 apr 2024, 03:35

Pentru ce a primit fetița despăgubirile

Sursa: digitalsignagetoday.com

Potrivit BBC, un juriu din Florida a acordat suma de 800.000 de dolari, drept despăgubiri, unei fetițe de 8 ani care a suferit arsuri grave după ce un Chicken McNugget, de la McDonald's, i-a căzut pe picior.

Incidentul s-a petrecut în 2019, pe când fetița, pe numele ei Olivia Caraballo, avea doar 4 ani.

Citește și: Celebra actriță Lindsay Lohan a născut primul său copil. Care va fi numele copilului?

Cum s-a întâmplat incidentul

Când McNuggetul „periculos de fierbinte” a ars-o pe picior, copila era împreună cu familia ei la un drive-thru McDonald’s din Tamarac, lângă Fort Lauderdale, în Florida, de unde părinții îi cumpăraseră un meniu Happy Meal.

În urma celor întâmplate, familia Oliviei a cerut daune în valoare de 15 milioane de dolari.

Anul acesta, în luna mai, un juriu a fost de părere că McDonald’s și franciza sunt vinovate pentru vătămare.

Miercuri, 19 iulie, în Broward County, Florida, un alt juriu a analizat cazul Oliviei Caraballo și, în mai puțin de două ore, a ajuns la un verdict final privind daunele, conform ziarului Sun Sentinel.

Ulterior, fetița a primit, din partea McDonald’s și a proprietarului francizei Upchurch Foods, daune de 800.000 de dolari pentru durere, suferință și angoasă psihică. Pe lângă această sumă, ea a mai primit și 400.000 de dolari, pentru ultimii patru ani de la producerea incidentului, dar și 400.000 de dolari pentru viitor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Curtea federală de apel decide că Microsoft poate încheia fuziunea cu Activision

Cum a decurs procesul

Echipa de avocați a familiei susține că această decizie a fost una „memorabilă”.

„De fapt, sunt doar fericită că au ascultat vocea Oliviei și că juriul a reușit să decidă o judecată corectă. Sunt fericită de acest lucru.

Sincer, nu aveam așteptări, așa că acest lucru este mai mult decât corect pentru mine.”, a declarat mama fetei, Philana Holmes, pentru presa americană.

Philana Holmes a susținut, în fața juriului, că arsura i-a provocat o cicatrice fiicei ei, pe care, acum, este nerăbdătoare să i-o îndepărteze, conform Sun Sentinel.

De asemenea, în cadrul instanței, avocații angajați de familia Oliviei au prezentat atât fotografii cu arsura provocată, cât și înregistrări vocale cu urletele fetei după ce s-a rănit.

McDonald’s a susținut durerea fetei a încetat după trei săptămâni în care arsura s-a vindecat. Așa că, ei consideră că familia victimei ar trebui să primească doar 156.000 de dolari

„Ea încă merge la McDonald’s, încă cere să meargă la McDonald’s, încă trece pe la drive-thru cu mama ei, primind nuggets de pui”, a susținut în instanță avocatul apărării, Jennifer Miller, conform CBS News.

Citește și:   „Un semn de ne-ai mai da, să te mai auzim”. Mama lui Melis, fata atacată cu un cuțit în Craiova, își strigă durerea, la nici o lună de la înmormântarea fiicei