Ce se anunță săptămâna aceasta pentru Wall Street și Bursa Americana?

Autor: Bogdan Frațilă

Investitorii vor avea parte în această săptămână de o serie de evenimente care ar putea schimba piața. Iată o privire asupra a ceea ce urmează.

Sursa: PixaBay

Investitorii vor avea parte în această săptămână de o serie de evenimente care ar putea schimba piața. Iată o privire asupra a ceea ce urmează.

Investitorii vor avea parte în această săptămână de o serie de evenimente care ar putea schimba piața. Iată o privire asupra a ceea ce urmează.
Ședința din iulie a Rezervei Federale. Fed își începe marți reuniunea de două zile din iulie. Banca centrală este în mare parte așteptată să majoreze ratele dobânzilor cu un sfert de punct miercuri, după ce a făcut o pauză în iunie. Traderii se așteaptă la o șansă de aproape 100% la un astfel de rezultat începând de vineri după-amiază, potrivit instrumentului CME FedWatch.


Cu așteptările pentru decizia din iulie în mare parte în consens, investitorii vor urmări orice comentariu pe care președintele Fed, Jerome Powell, îl are de oferit cu privire la direcția în care banca centrală va duce ratele de acum încolo.
"Dacă vor continua să pună piciorul pe frână pentru a încerca să încetinească economia și vor avea un limbaj în acest sens [în această] săptămână, acest lucru ar fi problematic" pentru piețe, a declarat David Smith, director de investiții la Rockland Trust.

Deja, Powell și alți oficiali au lăsat să se înțeleagă că o altă majorare a ratei dobânzii în septembrie ar putea fi pe masă. Guvernatorul Fed, Christopher Waller, a reiterat la începutul acestei luni opinia larg răspândită în rândul oficialilor Fed, potrivit căreia mai sunt necesare încă două majorări ale ratelor în acest an și a sugerat că banca centrală ar putea dori să termine cât mai repede cu majorările de rate.

Indicatorul de inflație preferat al Fed. Cele mai recente date privind indicele de preț al cheltuielilor de consum personal pentru luna iunie sunt așteptate la doar două zile după ce banca centrală va lua decizia privind rata dobânzii pentru această lună.
Câștigurile marilor companii de tehnologie. În timp ce o sumedenie de companii urmează să raporteze rezultatele săptămâna viitoare, investitorii vor urmări îndeaproape rezultatele de la Alphabet, Microsoft și Meta Platforms.
Asta pentru că aceste companii au ponderi mari în principalii indici, care au devenit deosebit de mari în acest an, datorită unui raliu determinat de inteligența artificială.
În timpul sezonului de câștiguri din primul trimestru, piața a avut tendința de a avea o reacție mai mare la companiile care au raportat rezultate dezamăgitoare decât la cele care au depășit așteptările. Unii investitori spun că această tendință s-ar putea întâmpla din nou cu firmele Big Tech ale căror acțiuni au urcat în stratosferă în acest an.

"Ca unele dintre aceste nume mari să continue să urce, este poate puțin cam exagerat", a declarat Dustin Thackeray, director de investiții la Crewe Advisors.
În aceeași ordine de idei, o ratare a așteptărilor ar putea duce la o vânzare. Acest lucru s-a întâmplat săptămâna trecută, când joi Nasdaq Composite a înregistrat cel mai mare declin de o zi din februarie, după ce Tesla a raportat marje de profit mai mici din cauza reducerilor de prețuri în ultimul său trimestru, iar Netflix a ratat așteptările privind veniturile.

Căldura record îi ucide pe muncitorii americani

Un val de căldură toridă care se abate asupra Statelor Unite provoacă decese, spitalizări și creșterea îngrijorărilor legate de siguranța americanilor care trebuie să lucreze afară în condiții periculoase.
Dar Administrația pentru Sănătate și Securitate în Muncă, sau OSHA, nu are puterea de a face prea mult sau chiar nimic pentru a-i proteja pe americani dacă angajatorii lor le ordonă să lucreze în căldura toridă, relatează colegul meu Chris Isidore.
Eforturile agenției federale de a elabora un standard privind căldura la locurile de muncă, pe care administrația Biden l-a anunțat în urmă cu aproape doi ani, abia a pornit și probabil că se va întinde pe un termen de ani de zile. Și s-ar putea să nu intre deloc în vigoare, chiar dacă schimbările climatice amenință să exacerbeze tiparele meteorologice extreme.
Experții spun că numărul de decese la locul de muncă legate de expunerea la temperaturi ridicate, contabilizat de Biroul de Statistică a Muncii- 436 de decese între 2011 și 2021- este probabil mult mai mic decât numărul real de decese.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Urmează in aceasta saptamana

Luni: Profiturile de la Ryanair și Dominos Pizza.
Marți: Rezerva Federală își începe reuniunea de două zile. Indicele Case Shiller al prețurilor locuințelor pentru luna mai și încrederea consumatorilor pentru luna iulie de la Conference Board. Rapoarte de profituri de la General Motors, 3M, Archer-Daniels-Midland, Verizon, PacWest Bank, Alphabet și Microsoft.
Miercuri: Decizia privind rata dobânzii și conferința de presă a Rezervei Federale. Permisele de construcție și vânzările de locuințe noi pentru luna iunie. Rapoarte de profit de la AT&T, Boeing, Meta Platforms, Mattel, Stellantis și Chipotle Mexican Grill.
Joi: Produsul intern brut din al doilea trimestru (prima estimare) și vânzările de locuințe în așteptare. Rapoartele privind profiturile de la Coca-Cola, Mondelez, Honeywell, Keurig Dr Pepper, Royal Caribbean, Anheuser-Busch Inbev, Southwest Airlines și Hershey.
Vineri: Indicele prețurilor cheltuielilor de consum personal pentru luna iunie, indicele costurilor de ocupare a forței de muncă pentru al doilea trimestru și sentimentul consumatorilor de la Universitatea din Michigan pentru luna iulie. Rapoarte de profituri de la Procter & Gamble, Chevron și Exxon Mobil.

Citește și: Scădere masivă a veniturilor din publicitate pe Twitter

Citește și: Europa se așteaptă la primul său ETF Bitcoin în această lună, raport

Citește și: Indicele Nasdaq-100 primește o transformare