Update Live Ziua 519 de război în Ucraina: Odesa a fost atacată din nou. Ucraina se pregătește pentru eliberarea Crimeei

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 27 apr 2024, 00:40

Ministrul Apărării din Rusia a fost primit cu onoruri militare în Coreea de Nord.

Sursa: https://www.facebook.com/zelenskiy.official

Ministrul Apărării din Rusia a fost primit cu onoruri militare în Coreea de Nord.

Serghei Șoigu se află într-o vizită oficială în Coreea de Nord. Acesta a fost primit cu mare fast de către liderii coreeni.

Portul din Odesa a fost lovit cu rachete

Miercuri noaptea, infrastructura portuară din regiunea Odesa a fost afectată de mai multe rachete trimise de armata Rusiei. Din păcate, un paznic a fost ucis, iar un terminal de marfă avariat. Porturile din regiunea Odesa, la Marea Neagră sau la Dunăre, au devenit ținte predilecte ale atacurilor rusești după ce Moscova s-a retras, săptămâna trecută, din acordul privind exporturile de cereale ucrainene către piețele

lumii.       

Ucraina vrea să elibereze Crimeea

Miercuri, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis că eliberarea peninsulei Crimeea, anexate ilegal de Rusia în 2014, este una dintre țintele contraofensivei ucrainene în curs de desfășurare Astfel, acesta a declarat că: „Pregătim o listă de pași pentru eliberarea Crimeei de sub ocupație. Acestea sunt cuprinzătoare: de securitate, economice şi sociale. Putem reintegra rapid Crimeea în țesutul naţional al Ucrainei.

De fapt, ocupanții din Crimeea ar trebui să se gândească deja că, atât timp cât podul din Crimeea încă mai funcționează, ar trebui să se întoarcă acasă, în Rusia”.

„Crimeea, ca şi restul Ucrainei, va fi liberă- liberă de tot răul rusesc, de la rachetele ruseşti la fiecare ocupant rus”, a mai spus acesta.

Serghei Șoigu în vizită în Coreea de Nord

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, se află în Coreea de Nord. Acesta a fost primit cu fast și cu onoruri militare. Delegației ruse i se va alătura și o delegație din China. Scopul vizitei este participarea la festivitățile organizate de Phenian cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a sfârșitului Războiului din Coreea, marcate în mod obișnuit prin parade militare masive. Analiștii văd această întâlnire și ca pe o oportunitate pentru Rusia de a cere arme și muniții de la liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un.

Odată ajuns în Coreea, Serghei Șoigu a trecut pe lângă un șir de soldați care salutau și un banner roșu pe care erau inscripționate cuvintele „Bine ați venit, tovarășe ministru al apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu!”, atât în coreeană, cât și în rusă.

Directorul Centrului de studii nord-coreene de la Institutul Sejong a declarat că: „Este de așteptat ca Rusia să ceară mai mult sprijin pentru artilerie din partea Coreei de Nord, pentru a fi folosită în războiul din Ucraina, iar Phenianul ar trebui să ceară, de asemenea, cooperarea Rusiei în ceea ce privește sateliții de recunoaștere

sau submarinele nucleare”.

Se știe faptul că Rusia și China sunt ambele aliați de lungă durată ai Coreei de Nord.

Vizita lui ministrului rus mai are loc, de asemenea, pe fondul creșterii tensiunilor geopolitice dintre SUA și Rusia din cauza războiului din Ucraina. Legăturile dintre Beijing și Washington sunt, de asemenea, tensionate din cauza Taiwanului.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Update Live Ziua 518 de război în Ucraina: Aliații îi vor oferi 244 milioane de dolari Ucrainei pentru a învinge Rusia. Un politolog rus a fost arestat sub acuzația de „apeluri publice la terorism”

Rusia vrea să blocheze Marea Neagră

Rusia a început să intensifice pregătirea de luptă a forțelor de suprafață și a aviației navale a Flotei Mării Negre. Armata rusă se pregătește să blocheze zonele maritime și să distrugă orice navă care va pătrunde în Marea Neagră.

Flota rusă de la Marea Neagră se poziționează pentru blocada porturilor ucrainene după ce Moscova a suspendat acordul internațional pentru transportul cerealelor.

Corveta modernă a Rusiei „Serghei Kotov" patrulează deja pe traseul dintre Bosfor şi orașul-port ucrainean Odesa.

Conform unui raport britanic, „există o posibilitate realistă că aceasta va face parte dintr-un grup însărcinat să intercepteze navele comerciale despre care Rusia crede că se îndreaptă spre Ucraina".

Rusia a lăsat intenționat să expire Acordul cerealelor săptămâna trecută în ciuda unor critici internaționale severe.

Acest acord a fost încheiat pentru a ajuta la asigurarea furnizării de grâne către țările care se bazează pe cerealele din regiunea sfâșiată de război.

În momentul de față există temeri  că foametea în țările sărace va deveni şi mai mare.

Citește și: Update Live Ziua 517 de război în Ucraina: Armata rusă a distrus două drone ucrainene. Serghei Șoigu merge în Coreea de Nord

Sfârşitul acordului cerealier poate crește acum intensitatea şi amploarea conflictului armat în zona Mării Negre, potrivit raportului aceluiași raport realizat de către britanici.