După revenirea de la Campionatul Mondial de Înot, David Popovici face primele declarații: ,,Nu există magie. E uman”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 31 iul 2023, 12:09

Cu ce gânduri s-a întors David Popovici de la Campionatul Mondial de la Fukuoka

Sursa: sport.ro; Instagram

Înotătorul David Popovici a revenit duminică în România, de la Campionatul Mondial de Înot de la Fukuoka. La întoarcerea în țară, el a arătat că nu se lasă descurajat de faptul că nu a obținut nicio medalie, ci că își va urmări, în continuare, obiectivele propuse.

Sportivul vine și cu un mesaj pentru tineri, prin care dă dovadă de o mentalitate matură, de adevărat campion.

Citește și: Formula 1: Max Verstappen își mărește avansul la titlu cu a opta victorie consecutivă!

Ce atitudine are David Popovici vizavi de parcursul sau

David Popovici a participat la Campionatul de Înot de la Fukuoka, desfășurat pe plan mondial.

În urma participării, el nu a reușit să se claseze pe primele locuri, însă acest lucru nu îl deznădăjduiește. Ba din contră, el vede acest eveniment ca pe un moment firesc în parcursul unui campion, ci nu ca pe un eșec. Astfel, această întâmplare nu a avut alt rol decât acela de a-l ambiționa pe înotător.

,,După cum văd eu lucrurile acum, am două variante.

Prima: las ceea ce s-a întâmplat să mă demoralizeze și să mă țină în loc. Sau las ce s-a întâmplat să mă motiveze, să caut să mă autodepășesc.

Voi alege varianta a doua, bineînțeles. Iubesc ceea ce fac, ăsta e sportul, asta e lumea reală, nu am cum să câștig întotdeauna, îmi pare rău dacă vă așteptați la altceva. Asta e lumea reală. Aș vrea să închei cu un citat al lui Earl Nightingale: “Nu renunța niciodată la visul tău doar pentru că îți va lua timp să-l atingi.

Timpul trece oricum”. Duminică frumoasă! Mulțumesc!”, a dezvăluit David Popovici.

De asemenea, el subliniază faptul că acest moment nu-l va pune la pământ, ci îl va face să persevereze în atingerea țelurilor sale clar stabilite.

„Vreau să fiu din nou cel mai rapid înotător din lume, cel mai bun, pentru că mă simt mai puternic ca niciodată”, a susținut sportivul

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tânărul explică faptul că un motiv serios al nereușitei sale poate fi reprezentat de anul încărcat prin care a trecut.

„A fost cel mai intens an din viaţa mea, de la recordul mondial, până la BAC, până la Fukuoka. A fost un an haotic, bizar, dar am izbutit. Cred că acum e o oportunitate foarte bună pentru mine să înţeleg curajul şi asumarea”, a declarat Popovici.

Citește și: „Ne place să părem mereu inferiori ”. Dan Negru, mesaj dur după eșecul lui David Popovici în finala probei de 100 m liber

Ce mesaj are campionul pentru tinerii lui susținători

,,Cred că e cea mai bună ocazie acum pentru mine să le transmit tinerilor și copiilor care mă urmăresc că nu există magie, există doar antrenament, efort constant pentru a-ți atinge țelul.

E complet normal și uman să nu-ți iasă întotdeauna.

Chiar prefer să fiu un sportiv complet, care să ştie să gestioneze suişurile şi coborâşurile carierei imprevizibile pe care ţi-o aduce sportul, prefer să fiu asta decât un robot care ştie doar să câştige. Consider că aceste experienţe mă fac mai puternic.’’, a transmis tânărul înotător.

După anul tumultos pe care l-a avut, David mărturisește că are nevoie de un moment de respiro înainte de a relua antrenamentele. Acesta dorește să se refacă înainte de a-și relua activitatea.

,,Plec de la concursul ăsta cu ceva extraordinar de valoros, ceva ce am simţit şi când am încheiat Jocurile Olimpice din Japonia. Sunt extrem de motivat, mă simt mai puternic ca niciodată. Trebuie să iau o vacanţă acum, să am grijă de corpul şi de psihicul meu dar abia aştept să mă întorc la antrenamente.’’, a mai mărturisit David Popovici.

Citește și: Record Național: David Popovici a câștigat titlul la proba de 50 m fluture