Informații de ultimă oră pentru angajații din România! Guvernul vrea să renunțe la actualele sporuri salariale. Anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 01 mai 2024, 08:45

Guvernul vrea să renunțe la actualele sporuri salariale.

Sursa: iStock

Premierul Marcel Ciolacu vrea să aducă noi modificări în următoarea lege a salarizării. Guvernul intenționează să renunțe la actualele sporuri salariale, acestea urmând să fie introduse în corpul salariului, direct pe card.

Premierul României a declarat că nu este adeptul sporurilor speciale și că aceasta este o invenție românească la care trebuie să se renunțe în următoarea lege a salarizării.

Sporurile speciale ar urma să fie incluse în corpul salariului

Marcel Ciolacu susține că aceste sporuri au creat de multe ori haos în rândul angajaților, dar și al angajatorilor, aceștia ajungând de multe ori în instanța în urma neînțelegerilor apărute.

Citește și: Anunțul momentului pentru pensionari! Aceștia ar putea renunța la pensie pentru o indemnizație socială

„Nu sunt adeptul sporurilor, eu vreau să ne asumăm în coaliție ca în viitoarea lege a salarizării să nu mai existe sporuri. Actualele sporuri să fie cuprinse în corpul salariului și de acolo să terminăm această invenție românească cu zeci de sporuri pentru care ne luptăm în instanță, câteodată le pierde angajatul, angajatorul” , a declarat Marcel Ciolacu în ședința Executivului.

Citește și: Cine sunt românii care ar putea să nu mai beneficieze de vouchere de vacanță. De când s-ar aplica schimbarea

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De sporuri vor beneficia în continuare cei ce fac gărzi și care nu pot lipsi de la locul de muncă, a mai susținut premierul României.

Unul dintre cele mai controversate sporuri în România îl reprezintă sporul pentru „condiții vătămătoare”, acesta fiind în valoare de 15%. Angajații din ministere sau instituții finanțate integral de stat ar lucra în clădiri pe care sunt montate ce le pot pune viața în pericol.

Marcel Ciolacu vrea să renunțe și la angajările la stat

Deși unele instituții s-au plâns de faptul că nu fac față cerințelor din cauza numărului redus de angajați, Marcel Ciolacu vrea să stopeze angajările la stat în anumite domenii. Premierul României a declarat că nu poate continua ”umflarea aparatului statului român”.

Citește și: Noi taxe și scumpiri, de la 1 septembrie! Guvernul pregătește noi măsuri pentru români

Ciolacu a declarat că acestea vor continua în sănătate și-n învățământ, însă pentru alte domenii angajatorii vor fi nevoiți să explice Guvernului care este motivul exact al acestor angajări.

În Coaliție ar urma să se discute și supraimpozitarea veniturilor care depășesc 25.000 de lei, inițiativă susținută și de Premierul Marcel Ciolacu, astfel încât niciun bugetar nu ar trebui să câștige mai mult decât președintele României.

 

Taguri: