Taifunul Doksuri din China a făcut zeci de victime. Câți morți și ce pagube s-au înregistrat

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 01 mai 2024, 11:50

Taifunul Doksuri din China a făcut zeci de victime

Sursa: Captură YouTube Natural disasters

Taifunul Doksuri din China a făcut ravagii în mai multe zone din țară. Zeci de persoane au decedat în cea mai rea furtună din ultimii 10 ani.

În urma taifunului Doksuri, s-au raportat 11 morți și 13 dispăruți în Beijing. O astfel de furtună gravă nu a mai avut loc din 2012.

Câți morți și ce pagube s-au înregistrat

În provicina Hebei, s-au raportat nouă morți și șase dispăruți. Preşedintele Xi Jinping a solicitat ca autoritățile să caute temeinic persoanele dispărute și să le salveze pe cele blocate, astfel încât să reducă numărul victimelor. 

Aproape de Tianjin, 35.000 de persoane au fost evacuate din case, iar guvernul local a întărit malurile râurilor și a amplificat inspecțiile și reparațiile la liniile electrice, la apă și comunicații.

Citește și: Rămășițele umane ale unui alpinist dispărut în urmă cu 37 de ani au fost găsite la începutul acestei luni

Taifunul Doksuri a fost una dintre cele mai puternice furtuni din ultimii ani care a lovit China, reușind să provoace pagube uriașe.

Din această cauză, autoritățile au atenționat că încă există riscuri de inundații și dezastre geologice.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pagube uriașe provocate de taifunul Doksuri

Pentru marți, au fost anunțate precipitații cu vânt puternice în Beijing, Tianjin și Hebei. Râurile au crescut în volum până s-a ajuns la un nivel de pericol, ridicat, astfel că Beijingul a folosit un bazin de stocare a apei în premieră de când s-a construit, în urmă cu 25 de ani. Tot astăzi, mai multe linii de metrou din Capitală, inclusiv trenurile din suburbiile vestice, au fost suspendate.

Districtul Mentougou din vestul Beijingului înregistrase pagube uriașe cu o zi în urmă, după ce ploile torenţiale au transformat drumurile în râuri, apele înghițind și mașinile. În jur de 400 de zboruri au fost anulate marţi şi sute au fost întârziate pe cele două aeroporturi din Beijing.

Citește și: Prognoza meteo ANM miercuri, 2 august 2023 în țară: Va ploua în majoritatea regiunilor, iar local vor fi furtuni

De sâmbătă până luni, s-au înregistrat în jur de 260 de litri pe metru pătrat de apă. În Hebei, precipitaţiile înregistrate de sâmbătă până luni la o staţie meteo locală au trecut de volumul înregistrat în mod normal pe parcursul a șase luni, cu precipitaţii de 1.003 litri pe metru pătrat în decurs de trei zile. 

În urmă cu o săptămână, Doksuri a trecut pe coasta Fujianului și a provocat pagube de 14,76 de miliarde de yuani în provincia sud-estică a țării, provocând daune pentru aproape 2,7 milioane de oameni.

Peste 18.000 de case au fost distruse, în timp ce 562.000 de oameni au fost evacuați.