Nouă majorare a pensiilor. Când intră în vigoare și câți bani în plus vor primi pensionarii

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 02 mai 2024, 05:05

Noua majorare a pensiilor

Sursa: Pexels.com

Ministerul Muncii a făcut un nou anunț pentru pensionarii din România, iar acesta reprezintă o posibilă majorare a venitului lunar.

Simona Bucura-Oprescu este noul ministru al Muncii, iar aceasta a anunțat o nouă recalculare a pensiilor, dar și digitalizarea dosarelor de pensii până la data de 31 august.

Citește și: Pensii 2023: Se schimbă formula de calcul a pensiilor. Principalele afectate vor fi femeile

Când intră în vigoare noua majorare a pensiilor, în 2023

Simona Bucura-Oprescu a discutat despre o posibilă majorare ce va avea loc în cazul persoanelor ce primesc o pensie minimă, însă aceasta nu a precizat exact care este data până când se dorește ca venitul lor lunar să crească.

”Pensiile de contributivitate – avem 2 procese care se desfășoară în parelel: primul este digitalizarea tututor dosarelor de pensii, aproape 3. 900.000

sunt deja digitalizate. Până la 31 august, sarcina președintelui Casei Naționale de Pensii Publice este să finalizeze acest proces.
Digitalizarea dosarelor de pensii ne va ajuta, având datele deja în sistem, astfel încât procesul de recalaculare să fie mai facil. Întâi vom va face reforma pensiilor publice prin legea cu care venim după care vom recalcula pensiile pentru agricultori”
, a spus ministrul, potrivit alba24.ro. 

Cele două procese pe care noul ministru al Muncii le are în vedere pentru a majora pensia lunară, mai exact dacă noua lege a pensiilor va intra în vigoare, moment din care aceasta va fi aplicată, dar și scenariul prin care aceasta nu va intra în vigoare până la data de 1 ianuarie, moment din care se va aplica mecanismul de indexare pe care îl folosesc și în prezent.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Crește pensia minimă. Acum pensia minimă este de 1.125 de lei. Unul dintre obiectivele noii legi a pensiilor este de a aduce echitate și justiție socială pentru pensionarii români si de a creste veniturile și a celor cu pensii mici”, a

precizat Simona Bucura-Oprescu.

Citește și: Anunț important pentru pensionari! Vor primi pensia mai devreme în luna august 2023

Pensionarii primesc banii mai devreme în luna august

Pensionarii se vor bucura de bani mai devreme în această lună, măsură ce a fost luată ținând cont de zilele libere pe care bugetarii le au în perioada12-15 august, acordate pentru sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Această

perioadă în care oamenii primesc zile libere se suprapune cu perioada de timp în care românii își primesc pensia, iar pentru ca aceștia să aibă parte de acest venit înainte de sărbători, pensia va veni mai devreme.

Pensiile vor fi plătite de Poşta Română între 1 și 11 august pentru persoanele ce primesc pensia prin mandat poştal, iar cei care primesc pensia în cont bancar, aceștia își vor aștepta banii pe cont în zilele de 9 şi 10 august. Și drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite de ANPIS mai devreme cu patru zile față de data normală, mai exact la data de 11 august. 

Citește și: Informații de ultimă oră pentru angajații din România! Guvernul vrea să renunțe la actualele sporuri salariale. Anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu