Informație de ultimă oră pentru pensionari! Ministerul Muncii a anunțat ce se va întâmpla cu pensiile în luna august 2023

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 07 mai 2024, 01:35

Vești bune pentru pensionari în luna august 2023

Sursa: iStock

Vești bune pentru pensionarii din România! Aceștia vor primi banii mai devreme în luna august, după ce Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost obligat să schimbe calendarul.

Luna august este una marcată de sărbători, astfel că românii vor fi liberi luni, 14 august, și marți, 15 august, atunci când va avea loc sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Acest lucru reprezenta un obstacol în virarea pensiilor și indemnizațiilor la timp.

Pensiile vor fi virate mai devreme în luna august

Pensionarii au un motiv de bucurie în luna august, după ce Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat că pensiile și îndemnizațiile vor fi virate până cel târziu pe 11 august

Citește și: Cine sunt românii care primesc bani direct pe card de la stat! De ce sumă vor beneficia

Persoanele ce primesc pensia prin mandat poștal o vor primi prin Poșta Română în perioada 1 – 11 august, iar cei ce primesc pensia în cont o vor primi în perioada 9-10 august.

Această măsură este valabilă și pentru persoanele ce așteaptă indemnizații pentru persoane cu dizabilități, banii fiind virați pe data de 11 august, indiferent că aceștia vor fi virați prin mandat poștal sau

într-un cont bancar.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Când intră pe card alocațiile copiilor în luna august?

De vești bune au parte și cei ce beneficiază de alocații de stat pentru copii și de indemnizații pentru creșterea copilului, plățile fiind făcute în intervalul 8 – 10 august.

Casa de Pensii a anunțat că se va renunța la obligativitatea aducerii/ depunerii unor copii

În urma unei schimbări legislative, Casa de Pensii a anunțat că se va renunța la obligativitatea prezentării sau depunerii de copii ale unor documente.

În cazul în care unele copii vor fi cu adevărat necesare, acestea vor fi realizate de către funcționarii unității teritoriale, astfel bătrânii nu vor mai fi nevoiți să meargă cu ele gata făcute.

Citește și: Toți pensionarii trebuie să știe acest lucru: „A fost eliminată această obligativitate”. Casa de Pensii a făcut anunțul

Această măsură are ca scop simplificarea procedurii în folosul beneficiarilor. 

„Începând cu data intrării în vigoare a prevederilor Legii nr. 9/2023 pentru modificarea și completarea O.U.G. nr 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost eliminată obligativitatea prezentării/depunerii de către beneficiari a copiilor unor documente”,  se arată în comunicatul Casei de Pensii.

Copiile necesare vor fi efectuate de către funcționarii Casei de Pensii în mod gratuit.