Un salvamar a fost atacat în Eforie de un bărbat care nu voia să iasă din apă. Tot mai multe tragedii au loc pentru că oamenii ignoră avertismentele

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 16 mai 2024, 00:15

Tot mai multe tragedii au loc pentru că oamenii ignoră avertismentele

Sursa: PixaBay

Deși s-au raportat mai multe decese pe litoral și a fost ridicat steagul roșu, mulți oameni au preferat să ignore totul și să intre în apă.

Salvamarii s-au străduit să aducă oamenii la mal, dar au fost agresați fizic, motiv pentru care au apelat la poliție pentru a-i obliga să rămână pe uscat, fiind foarte periculos în apă.

Un salvamar a fost atacat de un bărbat care nu voia să iasă din apă

Se știe că atunci când este ridicat steagul roșu, scăldatul este interzis. Totuși, unii oameni aleg să ignore acest aspect, cât și avertismentele salvamarilor.

„Trebuie să intrăm (n.r.: în apă) dacă am venit la mare, nu?”, a declarat un turist.

Citește și: Tragedie la Mamaia! Trei persoane și-au găsit sfârșitul în valurile Mării Negre

„Intri în apă, consideri că poţi, dar în două secunde eşti la 40 de metri în larg, fără nicio şansă”, spune Nicu Serafim, şef salvamari Costineşti.

În Eforie, un salvamar a fost atacat cu pietre de un turist care nu voia să iasă din apă. Bărbatul a refuzat să asculte avertismentele iar prietenii acestuia l-au ochit și ei pe salvamar.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Există o pedeapsă pentru nerespectarea steagului roșu arborat, și anume o amendă în valoare de 500- 1.000 de lei.

Luni, șase persoane au murit în mare din cauza apei agitate. Ultima victimă a dispărut în apele din Costinești după ce a înotat până a trecut de geamanduri, după ora 21:00. 

Citește și: Curenții Rip: Pericolul din Marea Neagră. Cum te poți feri de aceștia?

„Erau doi băieţi şi două fete. Au intrat amândoi băieţii, unul a ieşit, celălalt tot s-a dus. L-am văzut de vreo trei ori că a ridicat mâna şi după aceea nu l-am mai văzut”, declară martorii.

Curenții rip, o amenințare pentru cei care se aventurează în mare

Chiar dacă se intră la adâncimi mici, marea tot poate fi extrem de periculoasă din cauza curenților rip.

Cine înoată și este prins de aceștia va fi tras în mai puțin de două minute la fundul apei și târât în larg chiar și 100 de metri. Nici măcar sportivii experimentați nu pot face față acestor curenți.

„Ne confruntăm cu zeci de mii de probleme în fiecare zi. Mai ales când e furtună, mai ales când e steagul roşu arborat, degeaba le vorbim, ei tot nu înţeleg”, a declarat un salvamar.

Din păcate, nu există salvamari în fiecare sector de plajă din cele 15 stațiuni. În unele cazuri, există un singur salvamar care trebuie să păzească 700 de oameni.

 

Taguri: