Premierul ucrainean a venit în România! Discuțiile purtate de Marcel Ciolacu și Denis Șmîhal la Palatul Victoria

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 18 mai 2024, 02:05

Discuțiile purtate de Marcel Ciolacu și Denis Șmîhal la Palatul Victoria

Sursa: Facebook Marcel Ciolacu

Premierul Ucrainei, Denis Șmîhal, a venit pe repede-înainte în România pentru a purta discuții cu Marcel Ciolacu.

Unul dintre subiectele de discuții dintre premierul ucrainean și omologul său din România este deschiderea unui nou punct de frontieră între România și Ucraina, spun surse guvernamentale citate de  Observator.

Premierul ucrainean a venit în România

Premierul Ucrainei, Denis Șmîhal, a ajuns azi dimineață în România pentru a se întâlni cu omologul său român, Marcel Ciolacu.

Vizita a fost anunțată în ultimul moment, iar oficialul ucrainean a fost primit la Palatul Victoria în jurul orei 12:30. 

Citește și: Discursul purtat de regele Charles al III-lea, în prima zi oficială în România în calitate de monarh al Marii Britanii: „Am ajuns să iubesc România”

Cei doi premieri vor discuta despre ajutorul acordat Ucrainei din partea României, despre problema afluxului de cereale din Ucraina, despre fermierii români, dar și despre minoritatea română din Ucraina. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Decizia luată de cei doi premieri

O decizie concretă luată în cadrul vizitei premierului de la Kiev este deschiderea unui nou punct de frontieră între România și Ucraina, spun sursele guvernamentale Observator.

După întâlnire, ambii oficiali vor susține declarații de presă în jurul orei 13:30. 

Citește și: Vizita Regelui Charles al III-lea în România: Ce program are Regele Marii Britanii?

Este pentru prima dată când premierul ucrainean Denîs Şmîhal a venit la București. Pentru vizita de azi, oficialul a traversat granița cu mașina pe la Siret, iar de la Suceava a fost preluat de o aeronavă militară până la Baza Aeriană 90.

Premierul Ucrainei s-a cazat la un hotel din București și s-a oprit câteva ore la Guvern. Întreg transportul este asigurat de o mașină blindată, iar după declarațiile comune de presă ambii premieri vor merge la Vila Lac și vor servi prânzul împreună. 

 

Taguri:

Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.