„Nu am aer” Ultimele mesaje ale gravidei din Botoșani, care a murit la spital în așteptarea medicilor

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 21 mai 2024, 02:15

„Nu am aer” Ultimele mesaje ale gravidei din Botoșani care a murit la spital

 
Sursa: Euronews/Pixabay

Alexandra era însărcinată în 13 săptămâni și abia aștepta să devină din nou mămică. Viața însă s-a curmat brusc pentru tânără, deoarece a murit la spital, după dureri groaznice.

Alexandra s-a rugat până în ultima clipă să fie chiuretată, însă nu a fost băgată în seamă. 

Alexandra a murit în urma unor dureri cumplite

Tânăra în vârstă de doar 25 de ani a murit la spital, vineri dimineaţă, la câteva ore după ce a fost dusă la maternitatea din Botoşani cu o ambulanţă.

Medicul de gardă de la Secţia Obstetrică Ginecologie a transmis că pacienta a fost adusă cu ambulanța la maternitate în jurul orei 23:30.

Ea avea sângerare internă redusă, dureri hipogastrice. Alexandra urma să fie mamă pentru a patra oară, după trei nașteri și un avort spontan. 

După rezultatele ecografiei, sarcina era recent oprită din evoluţie.

Citește și: După ce a pierdut sarcina, Georgiana Lobonț a recunoscut că a prevestit ceva rău: „Știam că va urma ceva ce nu mi-aș dori să trăiesc”

S-au efectuat investigaţii de laborator, investigaţii paraclinice constând în examen ecografic, conform protocolului în vigoare. De asemenea, medicul de gardă a declarat că nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopţii deoarece sângerarea genitală externă a fost foarte redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluţie. Pe data de 18 august, ora 7:30 starea generală a pacientei s-a degradat brusc, manifestând dispnee severă, sângerare abundentă a nivelul căilor aeriene superioare, motiv pentru care este transferată de urgenţă în secţia anestezie-terapie intensivă, unde i se fac manevre complexe de reanimare dar, din păcate în ciuda eforturilor echipei

medicale, la ora 8:20 se declară decesul prin stop cardio-respirator iresuscitabil, hemoragie căi respiratorii superioare ”, a declarat  reprezentantul unităţii sanitare, potrivit news.ro.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ultimele mesaje ale gravidei din Botoșani

Înainte de a-și da ultima suflare, tânăra de 25 de ani vorbea prin mesaje cu medicul curant, pe care îl implora să o chiureteze, deoarece nu mai poate de durere. Se pare că vorbele și chinul său au fost în zadar.

Potrivit Botoșani news, primul mesaj a fost trimis vineri dimineaţă, la ora 3:16, medicului curant.

Credeţi că se poate ceva să fiu chiuretată în seara asta? Că nu mai rezist de durere, exact ca la naştere, vă rog din suflet”, îi scria tânăra medicului curant.

Citește și: Mama femeii care a născut în fața spitalului din Urziceni a făcut declarații halucinante: "Nu i-a luat măcar o tensiune"

Ultimul mesaj al femeii a fost la 6:40, în care aceasta i-a scris mamei sale că nu mai poate, urmând ca la o oră distanță să intre în stop cardio-respirator. 

Alexandra a fost condusă pe ultimul drum, iar sute de persoane au venit pentru a-și lua rămas bun de la tânără.