La ce temperatură se spală, de fapt, lenjeria de pat. Secretul pentru a-și păstra culorile vii

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 22 mai 2024, 00:30

La ce temperatură se spală, de fapt, lenjeria de pat

Sursa: Unsplash

Lenjeria de pat este cel mai important element pentru o stare de bine îndelungată, iar fiecare român își dorește ca aceasta să aibă culorile vii cât mai mult timp.

Procesul de spălare al hainelor, dar și al lenjeriei de pat contează foarte mult pentru viața pe care culorile o au, iar orice mică greșeală poate distruge materialul sau puterea pe care o au culorile.

Citește și: Ce alternative ai la aerul condiționat. Cum poți să scazi temperatura din locuință

La ce temperatură se spală lenjeria de pat

Lenjeria de pat reprezintă un element important pentru starea noastră de bine, atât în timpul somnului, cât și în momentele de relaxare, iar dacă ne dorim să o folosim pentru o perioadă îndelungată, însă să fie ca în prima zi de folosire, atunci va trebui să începem să ținem cont de niște sfaturi pentru zilele în care o băgăm la spălat.

Este important ca înainte de prima utilizare a lenjeriei de pat să o spălăm, iar pentru a o păstra în forma ei intactă atunci trebuie să urmăm instrucțiunile de pe etichetă. Lenjeria de pat se spală întotdeauna întoarsă pe dos. Lenjeria de pat din in se spală la 40- 60 °C, ca lenjeria de pat din bumbac, în timp ce lenjeria de pat din flanel se spală la 40 °C, asemănător cu lenjeria de pat din crep.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

După prima spălare, este ideal ca temperatura la care facem urătoarele spălări să nu depășească 40 de grade Celsius, iar detergentul pe care îl folosim să fie delicat și pentru așternuturi.

Cantitatea pe care trebuie să o folosim trebuie să fie una cât mai redusă, iar balsamul de rufe nu trebuie să ne fie cel mai bun prieten.

Citește și: Cum să combinați culorile într-un mod armonios în dormitor?

Ce să faci pentru a păstra culorile vii

Nu doar spălarea lenjeriei poate afecta culorile superbe cu care ați cumpărat-o și procesul de uscare este unul foarte important, ce poate afecta atât materialul, cât și modelul.

Lenjeriile de pat nu se usucă pe uscător deoarece temperaturile ridicate pot deteriora fibrele sau afecta culoarea acestora, cea mai bună variantă fiind să le uscăm la aer curat. Dacă le lăsăm să se usuce la aer, trebuie să fim atenți la lumina soarelui, deoarece poate afecta culorile materialului.

Dacă este necesar ca uscătorul să fie folosit, atunci este important să punem lenjeria la uscat pe dos, la o temperatură scăzută.

În cazul în care vă doriți ca lenjeria voastră să fie mereu gata de folosire, fără să fie nevoie să o călcați, atunci aveți nevoie de o lenjerie de pat din in sau crep. Lenjeria de pat trebuie să fie schimbată o dată pe săptămână.  

Citește și: Canapele extensibile în diferite culori și modele- de ce să le alegeți