Schimbarea ce va avea loc în cadrul Caselor teritoriale de Pensii. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 28 mai 2024, 00:55

Schimbarea ce va avea loc în cadrul Caselor teritoriale de Pensii

Sursa: Facebook Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

10 milioane de beneficiari gestionează Casele teritoriale de Pensii, iar fluxul mare de persoane cere resurse mai bun pentru îmbunătăţirea activităţii.

Ministrul Muncii, Simona-Bucura Oprescu, a anunțat pe pagina de Facebook a instituției că își dorește să îmbunătățească modul de funcționare a Caselor teritoriale de Pensii astfel încât acestea să funcționeze cât mai bine pentru cei peste 10 milioane de beneficiari.

Citește și: Este vestea zilei! Ce se întâmplă cu aceste pensii? Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a făcut anunțul

Schimbarea ce va avea loc în cadrul Caselor teritoriale de Pensii

Simona-Bucura Oprescu a anunțat mai multe schimbări importante în cadrul Casei de Pensii, astfel încât acestea să fie îmbunătățite pentru cei peste 10 milioane de beneficiari pe care îi gestionează. Aceste modificări nu își doresc doar schimbarea sistemului, dar și modificări sau îmbunătățiri ce aparțin resurselor umane, deoarece Casa de Pensii este una dintre cele mai importante şi mai accesate instituţii din România, așa cum a anunțat Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

„Casele teritoriale de Pensii gestionează circa 10.000.000 de beneficiari. Vom face în perioada următoare o evaluare a necesarului de resurse, inclusiv cea umană, deoarece îmi doresc îmbunătăţirea activităţii Casei de Pensii, la fel ca şi a celorlalte instituţii ale Ministerului Muncii. Acest lucru este cu atât mai important cu cât pensiile reprezintă un punct esenţial în PNRR şi lucrăm la o reformă a sistemului de pensii pentru a putea atrage fondurile europene pe care România le merită”, a declarat Simona-Bucura Oprescu în cadrul unei întâlniri, potrivit dcbusiness.ro.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Informație de ultim moment! Casa de Pensii a făcut un anunț important. Sunt vizați beneficiarii pensiei de urmaș

Modificări ce vor fi aduse sistemului

În cadrul unei ședințe ce a avut loc la Neptun, Simona-Bucura Oprescu a anunțat modul în care ministerul pe care îl conduce se va moderniza, folosind cât mai mult digitalizarea.

Aceasta a declarat că digitalizarea va fi soluția pentru o îmbunătățire a serviciilor de asistență socială din România, fiind în plan digitalizate Registrul unic al beneficiarilor de servicii şi asistenţă socială şi Registrul furnizorilor de servicii de asistenţă socială. 

Muncitorii din România vor avea parte de un nou set de reforme ce vor crea o piaţă a muncii mai puternică, a anunțat Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. "La Ministerul Muncii, împreună cu colegii, încercăm să venim cu un pilon central al activităţii noastre, care ţine de piaţa muncii.

Având o piaţă a muncii puternică, fie că vorbim de zona de ocupare, fie că vorbim de angajatori, vom avea şi de unde să redistribuim pensii şi salarii. Chiar ieri m-am întâlnit şi cu colegii de la ANOFM şi  vrem să venim cu un pachet de reforme astfel încât atât angajatorii, cât şi angajaţii să aibă şanse în plus pe piaţa muncii,  iar noi, ca minister de linie pe partea de politici în domeniul muncii, să fim pro-activi, fiindcă, dacă până acum câţiva ani angajatorii spuneau că cea mai mare problemă pe care dânşii o au este
fiscalitatea, acum adeseori îi auzim spunând că cea mai mare problemă pe care o au este lipsa forţei de muncă calificată. Şi atunci, este de datoria noastră ca împreună cu dânşii să găsim soluţii şi să dăm României oameni destul de buni, astfel încât societatea românească să aibă rezultate, dar mai ales să fim şi mai puternici în Europa", a adăugat aceasta. 

Citește și: Anunț important despre pensii și salarii! Din luna septembrie sunt așteptate schimbări pe piața muncii „O soluţie imediată pentru prevenirea unei posibile crize”