„Mama era de nerecunoscut” Mărturiile dureroase ale tânărului care și-a pierdut părinții în explozia de la Crevedia

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 29 aug 2023, 11:32

„Mama era de nerecunoscut” Mărturiile dureroase ale tânărului care și-a pierdut părinții în explozia de la Crevedia

&nbs
Sursa: colaj facebook/observator

A doua explozie care a zguduit România, după Colectiv. Nici acum, autoritățile nu au putut preveni o tragedie. Două persoane au murit și peste 50 sunt rănite, după explozia din Crevedia.

Martorii și, totodată, supraviețuitorii exploziei, au rămas acum fără locuințe și alte bunuri. Așa cum i-a prins explozia, așa s-au și salvat. Doar cu hainele pe ei.

Zona de după explozie, o ruină

Locuitorii au rămas fără case și au dormit pe la vecini. O mare parte din ei au ajuns la spital cu răni grave, iar din păcate, pentru doi dintre aceștia, cei care aveau locuința fix lângă stația GPL, explozia a fost fatală. 

Citește și: „De asta sunt zeci de stații ilegale GPL prin toată țara”. Dan Negru, reacție dură pe Internet după exploziile de la Crevedia! Pe cine dă vina prezentatorul TV

„Uitaţi cisterna aici, în curte! Asta-i cisterna! Aici au fost căţeluşii, dar cred că sunt morţi toţi! Aici a fost masa! Uită-te cum e maşina de spălat! E ars totul, n-ai ce să vezi!”

„Când o să murim, o să murim de la GPL-ul ăsta!”

„Zona este încă sub pericol! Mai există, am înţeles, o butelie sub presiune!”

S-a simţit o vibraţie din aceea... Şi o căldură! Şi, pe urmă, celelalte explozii le-am prins aici, în stradă! Nu mai e nimic din casă! Nu mai e nimic! Eu depindeam de aparatul de oxigen, aveam oxigenul acolo...

Nu mai am!”, sunt câteva dintre declarațiile martorilor. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Declarațiile șocante ale tânărului care și-a pierdut ambii părinți în explozie

Sorin a rămas acum fără părinți, după ce explozia i-a luat ce avea mai de preț: familia. Florica şi Lică locuiau fix lângă bomba cu ceas. Florica a murit în urma arsurilor, iar soțul ei a suferit un infarct. 

Mama atunci o punea jos pe targă, când am ajuns, era de nerecunoscut! Eu, care sunt copilul ei, am cunoscut-o după ochi! Nu mai avea figură! Mama s-a dus pe picioarele ei până la ambulanţă.

Tata a venit după ea să o caute! El a fost primul care a văzut-o.A căzut pe jos şi acolo a rămas!”, a declarat Sorin Barbu, fiul acestora.

Citește și: „ După opt ani de la Colectiv, arșii trebuie transferați în străinătate” Oana Roman, reacție tranșantă în mediul online după explozia de la Crevedia

Alte trei persoane sunt în stare critică, iar una dintre ele are arsuri pe 99% din suprafața corpului. 

Ce a transmis firma care deține stația GPL

Încercați de nespusă mâhnire, înțelegem devastați încercarea extremă prin care trec atât de multe familii și sperăm să nu fim descalificați în străduința asumată de a o alina”, a fost comunicatul transmis de firma răspunzătoare de explozia de la Crevedia.

Oamenii au rămas fără case, iar unii dintre ei fără familii. Câțiva dintre supraviețuitori au fost transferați în străinătate pentru îngrijiri medicale de specialitate.