Calendar Ortodox 31 august 2023: Ce sărbătoare este joi? Rugăciunea pentru vindecarea bolilor grele

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 29 mai 2024, 02:40

Ce sărbătoare este azi?

Sursa: Facebook Pagina dedicata Cinstirii Maicutei Domnului

Calendar Ortodox 31 august 2023. Sărbătoare pe 31 august, atunci când creștinii ortodocși sărbătoresc Așezarea în raclă a brâului Maicii Domnului.

Calendar Ortodox 31 august 2023, data la care Biserica Ortodoxă sărbătorește Așezarea în raclă a brâului Maicii Domnului, sărbătoare ce încheie anul bisericesc, având în vedere că anul nou începe pe 1 septembrie. 

Rugăciunea sfântă pe care este bine să o rostești pe 31 august!

Citește și: La mulți ani de Sf. Alexandru 2023! Mesaje, urări şi felicitări pentru sărbătoriți

Calendar ortodox 31 august 2023

Sărbătoare 31 august Așezarea în raclă a brâului Maicii Domnului este sărbătorită în fiecare an la data de 31 august în calendarul ortodox. 

Brâul Maicii Domnului a fost adus de la Ierusalim la Constantinopol în perioada 395-408, după care a fost așezat într-o raclă de aur în biserica închinată Născătoarei de Dumnezeu, iar de-a lungul timpului, aceasta a făcut diferite minuni ce i-a uimit pe credincioși.

Soția împăratului Leon al VI-lea Filosoful sau cel Înțelept s-a îmbolnăvit, însă într-o noapte aceasta a visat singurul mod în care se va vindeca.

Boala fiind una gravă, împărăteasa a decis să facă ceea ce a visat, mai exact să se așeze peste aceasta Brâul Maicii Domnului. Patriarhul Constantinopolului din vremea respectivă a fost de acord să îndeplinească acest vis, iar înconjurat de un sobor de preoți, a mers în curtea palatului, unde cu toții s-au rugat pentru însănătoșirea femeii.

Tot ce a trebuit împărăteasa să facă a fost să se închine în fața raclei și să o atingă pentru a se vindeca în următoarea clipă, relatează evz.ro.

Citește și: Calendar Ortodox 29 august 2023: Sărbătoare cu cruce roșie marți! Ultima sărbătoare din acest an bisericesc

Sărbătoare 31 august

Canon de rugăciune pentru Așezarea în raclă a brâului Maicii Domnului, sărbătorită pe 31 august în calendarul creștin

Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te, ceea ce eşti plină de dar, Marie, Domnul este cu Tine, Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecului tău, că ai născut pe Hristos, Mântuitorul sufletelor noastre. Prea Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoşii, acum şi-n ceasul morţii noastre.

Amin.

Sub milostivirea ta, scăpăm, Născătoare de Dumnezeu Fecioară, rugăciunile noastre nu le trece cu vederea în necaz, ci ne izbăveşte din nevoi, una Curată şi Preamărită. Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, apără, mântuieşte şi păzeşte pe robul tău (numele de botez) de tot răul şi necazul, de toate bolile şi durerile, de toate farmecele, vrăjitoriile şi blestemele, ca întreg şi sănătos să fie robul tău.

Amin.

Ca şi cu coroana luminată, Prea Curată de Dumnezeu Născătoare cu preacinstitul tău brâu, robul tău se încununează şi se luminează, bucurându-se şi în taină se veseleşte, Stăpână, strigând către tine:

Bucură-te, coroană cinstită şi cununa Dumnezeieştilor măriri;

Bucură-te, ceea ce eşti mărirea împlinirii, a veşnicei măriri şi veselii;

Bucură-te, prin care răsare bucuria,

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Bucură-te, prin care piere blestemul;

Bucură-te, pântecele dumnezeieştii întrupări;

Bucură-te, îndrăznirea celor muritori către Dumnezeu;

Bucură-te, muncirea vrăjmaşilor celor nevăzuţi;

Bucură-te, îndrăznirea cea nebiruită a purtătorilor de duhuri rele;

Bucură-te ceea ce ne curăţi de păcate şi de lucrurile spurcate;

Bucură-te, căderea dracilor;

Bucură-te, uşa mântuirii;

Bucură-te, dătătoarea darului celui dumnezeiesc;

Bucură-te, cămara nunţii celei fără de sămânţă;

Bucură-te, lauda cea de cinste a preoţilor celor cuvioşi;

Bucură-te, prin care cad vrăjmaşii;

Bucură-te, mântuirea sufletului meu;

Bucură-te, Maică Pururea Fecioară.

Dat-ai robului tău, Preamărită, tare îngrădire, pe acesta scăpându-l de toate primejdiile, cu dumnezeieştile lucrări nebiruit de vrăjmaşi păzindu-l şi care strigă către tine:

Tăria, puterea şi cuvioasa mea bucurie este Fiul tău şi Domnul, ca un bun şi milostiv. Ca şi cu o cinstită coroană, cu brâul Tău, robul tău cu bună credinţă luminat fiind, încununat cu dumnezeiasca ta mărire, să-l mântuieşti ca pe un milostiv.

Încinge pe robul tău, întărindu-l asupra vrăjmaşilor, ca să lupte nebiruit contra patimilor, celor ce-l muncesc şi nepătimire biruitoare dăruindu-i, ca pururea să Te preamărească pe Tine şi pe Fiul Tău şi să strige: Iisuse, mântuieşte-mă pe mine păcătosul ca un milostiv.

Naşterea fără stricăciune şi fericire numai tu ai avut, preabinecuvântată, şi încingere de mântuire ai dăruit oamenilor, brâul tău cel sfânt, care până acum a rămas nestricat. Dumnezeiască Maică prin care robul tău ia de la Dumnezeul nostru mare milă. Amin!