Festivalul de Film de la Veneția 2023. Filmele ce vor rula în cadrul festivalului

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 31 mai 2024, 01:20

Festivalul de Film de la Veneția 2023

Sursa: Facebook Venice Film Festival

Veneția este luată la pas de vedete în luna august pentru Festivalul de Film de la Veneția 2023, cel mai vechi festival de film din lume.

Ediția cu numărul 80 a Festivalului de Film de la Veneția, cel mai vechi festival de film din lume, a început săptămâna aceasta, iar vedetele din întreaga lume au strălucit pe străzile Veneției. Iată care este programul complet al festivalului. 

Citește și: Festivalul Summer in the City a adus muzica live, entertainment-ul de calitate, un vibe pozitiv, într-un festival cool &fresh care l-a avut în lumina reflectoarelor pe showman-ul Robbie Williams!

Festivalul de Film de la Veneția 2023 are loc în perioada 30 august- 9 septembrie 2023

Cea de-a 80-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția este organizat de La Biennale di Venezia și regizat de Alberto Barbera. Apreciatul festival cinematografic va avea loc la Lido din Veneția în perioada 30 august- 9 septembrie 2023. La ediția anului 2023 au fost anunțate 23 de premiere mondiale, toate vor concura pentru premiul principal, Leul de Aur, urmând să apară pe ecrane toamna sau iarna.

Însă din cauza grevei actorilor și scenariștilor, unele filme au fost retrase sau înlocuite. 

Filmele ce vor fi prezentate în deschiderea ediției 80 a Festivalului de Film de la Veneția, mai exact „Portretul Ginei” și „La Provincial”, sunt dedicate ca un omagiu regretatei actrițe  cinematografice, Gina Lollobrigida, care s-a stins din viață în luna ianuarie. Ediția anului 2023 a festivalului îl va onora și pe Wes Anderson cu un premiu special, care celebrează persoanele care au avut un impact unic inovator asupra peisajului filmului modern, relatează labiennale.org

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Festivalul UNTOLD, în flăcări, la propriu! Scena a luat foc din cauza artificiilor

Filme care vor rula în cadrul Festivalului de Film de la Venetia 2023

Cea mai recentă ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, cel mai longeviv festival din Europa, a început săptămâna aceasta. Cea de-a 80-a ediție din acest an va scoate în evidență noi filme de la unele dintre cele mai celebre nume din industrie, de la Sofia Coppola și Wes Anderson până la David Fincher și Michael Mann.  

Priscilla este unul dintre cele mai așteptate filme din anul acesta, fiind o capodoperă cinematografică ce o pune în lumina reflectoarelor pe Priscilla Presley. Filmul prezintă viața și căsătoria ei cu Elvis, cu Cailee Spaeny în rolul titular și Jacob Elordi ca regele rock-n-roll-ului. Coppola a excelat întotdeauna în realizarea de portrete elegante și emoționante ale femeii, iar oamenii sunt nerăbdători să vadă cum va fi prezentată viața acesteia.

Criminalul este un thriller psihologic ce se învârte în jurul unui asasin cu sânge rece  care suferă o criză psihologică, în timp ce se teme că își va pierde mințile cu cât așteaptă mai mult următoarea țintă. Ferrari este un film pentru toți pasionații de Formula 1, fiind o biografie despre pilotul și antreprenorul italian Enzo Ferrari. Filmul este amplasat în 1957 și se concentrează asupra problemelor din viața personală și profesională a lui Ferrari, inclusiv căsătoria lui cu Laura Ferrari și pregătirea unui accident oribil la cursa Mille Miglia. 

Citește și: Veste uluitoare din Istanbul! Celebrul actor Kaan Urgancioglu, care va juca rolul principal în noul serial Secrete de familie, va deveni pentru prima dată tătic

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.