„Încercați azi, de ziua limbii române, să înjurați mai puțin” Dan Negru, mesaj cu subînțeles de Ziua Limbii Române

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 31 mai 2024, 01:35

„Încercați azi, de ziua limbii române, să înjurați mai puțin” Dan Negru, mesaj cu subînțeles de Ziua Limbii Române

Sursa: Dan Negru Instagram

Dan Negru a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 31 august, Ziua Limbii Române. Acesta

Prezentatorul TV a transmis un nou mesaj pe pagina sa de Instagram cu ocazia Zilei Limbii Române, care are loc pe 31 august 2023, în ultima zi de vară. 

Ce mesaj a transmis Dan Negru

Dan Negru face referire la modul în care alegem să vorbim limba noastră, când să înjurăm și când să știm să o apreciem la adevărata ei valoare. 

/www/cdn.knd.ro/media/521/2862/1718/20344476/1/negrudan2.jpg

Suntem niște ipocriți toți ăștia care vorbim limba romană în public și o „felicităm” de ziua ei, azi! Eu o stâlcesc de multe ori, o vorbesc bolovănos, inexpresiv și sărăcăcios! Politicienii care o felicită azi o umilesc și ei pentru că n-o apără acolo unde e umilită, în Buceag, în Valea Timocului și în multe alte locuri. Toți o batjocorim zilnic!

Așa cum unii încearcă să se lase de fumat, așa încerc eu să mă las de înjurături. Cuvintele sunt vii, străbat sufletul. Încercați azi, de ziua limbii române, să înjurați mai puțin. Eu asta o să fac! Măcar atât!

„Folosirea urâtă a cuvintelor nu e doar o greşeală de limbă, ci şi un mod de a face rău sufletelor” credea Socrate demult”, a

spus prezentatorul într-o postare pe pagina sa de Instagram.

Citește și: În această seară, la 22:30, la Kanal D, premiera noului sezon al emisiunii "Jocul cuvintelor cu Dan Negru"- O reîntâlnire cu provocările limbii române și cu inteligența concurenților! “Mare atenție! Nu vă lăsați mintea să zacă!”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Hoții ne sunt model” La cine face referire Dan Negru, într-un nou mesaj postat pe o rețea de socializare

Un alt mesaj controversat a fost postat de Dan Negru pe pagina sa de Instagram, acolo unde își ține constant urmăritorii la curent cu situația din România din toate punctele de vedere.

În acest mesaj, prezentatorul emisiunii „Jocul cuvintelor” trage un semnal de alarmă asupra corupției și a liderilor politici din țară și pe cei pe care alegem să-i luăm drept exemple sau modele de urmat.

Citește și: Dan Negru, mesaj cu privire la tragediile de la 2 Mai și Maternitatea din Botoșani: „N-am văzut pic de empatie. Statul eșuează”

„Liderul politic înavuțit, depravat si corupt ne-a rămas model. Irod. Pe celălalt, care l-a combătut, pe Ioan, îl cinstim din când in când dar nu ne e model. Hoții ne sunt model.

„Fac doi ani de pușcărie și rămân cu banii furați”. Am auzit vorba asta de multe ori! Hoții băgați in pușcării și apoi eliberați și rămași bogați ne sunt modele. Ioan s-a împotrivit decăderii morale, corupției, lingușiri politice și l-a costat viața.

Într-o zi de 29 August...

Prăznuirea decapitării! Degeaba! Irod ne e modelul!”,  a scris prezentatorul pe Instagram.