Noi detalii ies la lumină în cazul gravidei care s-a stins la spitalul din Botoșani. „Și eu eram de gardă. Puteam să mă duc peste medic”

Autor: Diana Ghita

Ce mărturisiri face familia gravidei decedate la spitalul din Botoșani

Sursa: Facebook

Alexandra Ivanov a decedat după ore întregi în care a agonizat pe patul unui spital din Botoșani, implorând ca medicii s-o ajute, căci nu mai rezista durerilor crunte pe care le acuza.

Alexandra s-a prezentat la spital cu dureri mari, provocate de o sarcină oprită din evoluție.

Citește și: Alexandra a avut parte de un sfârșit tragic! Colega de salon a gravidei din Botoșani a rupt tăcerea „Când mi-am ridicat capul din pat, am văzut că era vânătă”

Mama Alexandrei era de gardă când s-a produs tragedia

Chiar dacă gravida trebuia să fie operată a doua zi în vederea înlăturării fătului, aceasta a implorat doctorii să facă intervenția în seara în care a murit, deoarece durerile

se agravau din ce în ce mai mult.

Recent, familia Alexandrei a fost audiată, iar la ieșirea din sediul Poliției din Botoșani, mama ei a făcut mărturisiri cutremurătoare.

Chiar dacă fata ei se plângea de starea agravantă în care se afla, mama a încurajat-o constant, fiind ferm convinsă că tânăra nu va fi lăsată să agonizeze, ci că medicii vor interveni.

„De la acel mesaj (ultimul – nu am aer, nota red.) nu am mai putut să...atunci, abia atunci, deci eu am avut încredere în colegele mele, în sistem. Dacă așa puteam să mă duc. Și eu eram de gardă.

Puteam să mă duc peste medic, dar am zis că nu îndrăznesc. Noi pentru asta lucrăm, pentru asta muncim. Ca să ajutăm oamenii.

Eu nicio clipă nu m-am gândit că nu o să intervină.'',  a spus mama Alexandrei.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Familia Alexandrei, gravida care s-a stins pe patul de spital, este copleșită de suferință. ,,Ce poţi să-i spui unui copil când îţi spune că îi e dor de mama?"

Sistemul medical a dat greș

Fiind asistentă medicală, mama femeii însărcinate s-a bazat pe sistemul medical. Aceasta a avut încredere că personalul își va face datoria, însă nu a fost așa. 

,,După ce am primit mesajul nu am aer, nu mi-a mai răspuns la telefon absolut nimeni, atunci am alergat la Maternitate. Și îmi pare rău acum, bine, regretele sunt târzii, puteam să mă duc peste ea, mă duceam acolo, lăsam serviciul, nu știu, găseam pe cineva să îmi țină locul.(...)

Nu m-am gândit nicio clipă, și eu sunt asistentă, bine eu lucrez cu copiii, dar toți sunt ființe și nu m-am gândit nicio clipă când mi-a zis: mama, ajută-mă.

I-am zis: avem încredere că o să vină la tine. Am dat mesaje la toate asistentele șefe cu care colaboram, toate m-au asigurat, trebuie să vină medicul, trebuie să vină să-și facă datoria.”,  a adăugat mama gravidei.

De asemenea, și tatăl tinerei decedate, sfâșiat de durere, a oferit declarații tulburătoare despre modul în care a aflat ce i s-a întâmplat fiicei lui.

„Am vorbit cu Alexandra ultima oară seara, nu prevedea nimic că așa ceva se va întâmpla. Era o seară normală. Am plecat să o duc pe soție la spital, că era în tură de noapte.

Am rămas acasă cu cele mici să ne jucăm. Nu am mai sunat-o și eu, ca să o las în pace, să nu încurc. Dimineața, soția mi-a spus: «Vino, repede, să mergem la maternitate. Mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva grav. Cât am tras mașina, într-un minut m-a sunat",  a dezvăluit bărbatul, conform monitorulbt.ro.

Citește și: Familia Alexandrei se află în stradă pentru a noua zi. „Ei acolo sunt plătiţi ca să ne trateze, nu să ne omoare”