Update Live Ziua 556 de război în Ucraina: Noi atacuri cu drone ucrainene în Rusia

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 01 iun 2024, 00:10

Autoritățile ruse instalate în Ucraina vor să organizeze alegeri regionale.

Sursa: https://web.facebook.com/zelenskiy.official

Autoritățile ruse instalate în Ucraina vor să organizeze alegeri regionale.

Rusia vrea să organizeze alegeri locale în zonele cucerite din Ucraina. În prima zi din septembrie, în Ucraina, au avut loc noi alerte aeriene.

În Rusia au avut loc noi atacuri cu drone ucrainene

Apărarea aeriană rusă a dejucat vineri, 1 septembrie, un nou atac ucrainean cu drone în regiunea Moscovei - susține primarul capitalei, Serghei Sobianin. Potrivit agențiilor internaționale de știri, el a scris pe Telegram că „nu au fost răniți sau pagube, conform informațiilor inițiale”.

Tot vineri, în regiunea Kursk, la granița cu Ucraina, guvernatorul Roman Starovoit a afirmat că „două drone ucrainene” au vizat orașul Kurciatov, unde au distrus o clădire administrativă și o clădire rezidențială. O dronă a fost doborâtă și în regiunea Briansk, tot vecină cu Ucraina. Nu au fost victime sau pagube – a precizat guvernatorul regional, Aleksandr Bogomaz.

Rusia organizează alegeri locale în Ucraina

Autoritățile instalate de Rusia va organiza alegeri locale în zonele cucerite din Ucraina.

Totuși, Rusia nu controlează pe deplin niciuna dintre cele patru regiuni în care au loc voturile – Donețk, Lugansk, Zaporijia și Herson. Alături de Crimeea – anexată de Moscova în 2014 – reprezintă aproape o cincime din Ucraina.

O alertă aeriană a avut loc la Kiev

Vineri, 1 septembrie, a fost anunțată o alertă aeriană la Kiev și în mai multe regiuni din cauza amenințărilor cu rachete.

„Regiunile Herson, Mykolaiv, Cherkasy, Kirovohrad, Dnipropetrovsk- pericol de rachete!". Oficialii au adăugat că e posibilă lansarea rachetelor de croazieră Kalibr din Marea Neagră. Ulterior, a fost anunțată o alertă aeriană din cauza pericolului rachetelor în regiunile Odesa și Vinnytsia.

Citește și: Update Live Ziua 554 de război în Ucraina: Mai multe curse aeriene au fost anulate la Moscova

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ucraina continuă reforma descentralizării administrative

În ciuda războiului, Ucraina continuă reforma descentralizării administrative.

Potrivit șefului adjunct al Biroului Președintelui Oleksiy Kuleba pentru Ukrinform, „Ucraina nu numai că poate, dar continuă dezvoltarea reformei în condițiile invaziei. Până în prezent, Ucraina a ținut ștacheta sus în fața partenerilor internaționali. O problemă importantă a reformei este controlul și monitorizarea deciziilor organismelor locale de guvernare.În primul rând, este necesar controlul din partea publicului, deoarece publicul este un participant direct la evenimentele politice care au loc.

în administrația locală. Desigur, acest lucru nu exclude prezența controlului de către autoritățile centrale.”

Kievul cere Turciei să respingă încercările Moscovei de a crea rute rusești de export a cerealelor

Kievul cere Turciei să respingă încercări ale Moscovei de a crea rute rusești de export a cerealelor la Marea Neagră.

O susţinere a unor exporturi rusești de cereale la Marea Neagră fără o reluare a exporturilor de cereale din porturile ucrainene ar consolida „sentimentul impunității” al Moscovei şi ar reprezenta „o lovitură dură” aplicată obligațiilor internaționale şi dreptului internațional,

denunță joi Ministerul ucrainean de Externe, după ce ministrul rus de Externe Sergjei Lavrov a anunțat, în urma unei întâlniri cu ministrul turc de Externe Hakan Fidan, la Moscova, o inițiativă rusească în acest sens.

Liderul Ceceniei a declarat că este gata să își dea viața pentru Vladimir Putin

Ramzan Kadîrov conduce republica rusă din 2007 și este un aliat apropiat al lui Putin, iar zilele acestea a declarat că este în stare să își dea viața pentru Vladimir Putin.

Într-o postare pe site-ul rusesc de socializare VK, el a declarat că este „amuzat” de predicțiile potrivit cărora va avea parte de o „moarte rapidă” și că nu va „obosi” să spună că este dedicat „patriei”.

Citește și: Update Live Ziua 553 de război în Ucraina: Rusia a lansat un atac masiv asupra Kievului

Acesta a mai scris că „Astăzi am fost amuzat de reflecțiile „politologilor neterminați” care jignesc Rusia în publicații străine, care îmi profețesc o moarte rapidă”.

Acesta a mai declarat că ar fi dispus să moară pentru Putin, dar acceptă că și-ar putea pierde „brusc” viața dacă apare un adept mai loial.