De ce este BCA-ul indicat în construcții. Tot ce trebuie să știi

Author: Diana Tilă

BCA-ul, cunoscut și sub numele de beton celular autoclavizat, este în prezent unul dintre cele mai des utilizate materiale în construcții. Util atât pentru lucrări de zidărie, cât și pentru elemente de izolare termică, BCA-ul reprezintă alegerea firească a dezvoltatorilor pentru elemente portante sau de compartimentare.

BCA-ul este un material care și-a câștigat popularitatea pe baza unor caracteristici importante de rezistență și de durabilitate, iar dacă te întrebi ce pret are un palet de BCA vei vedea că materialul oferă de asemenea și avantajul costurilor reduse, comparativ cu materialele tradiționale.

Ce recomandă BCA-ul pentru construcții?

BCA-ul este un tip de beton prefabricat care poate fi folosit cu ușurință pentru realizarea construcțiilor noi sau pentru reabilitarea celor existente deja. BCA-ul are o greutate considerabil mai mică față de restul materialelor de construcții, cum ar fi cărămida, lucru foarte util mai ales în cazul structurilor care nu trebuie să aibă o greutate proprie foarte mare din considerente ce șin de terenul de fundare sau de regimul de înălțime.

Punerea în operă a lucrărilor de realizare a zidurilor cu elemente de BCA se face cu ușurință, deoarece blocurile sunt prefabricate și necesită doar un adeziv BCA rezistent și sigur, fără a fi nevoie de timpi tehnologici mari de uscare sau de alte tipuri de lucrări care să îngreuneze exploatarea ulterioară a structurii.

Un mortar tencuiala este exact ceea ce trebuie pentru finisarea ulterioară a suprafețelor și pentru a le conferi acestora un aspect cât mai deosebit, în concordanță cu cerințele proiectului. Blocurile de BCA pot fi utilizate pentru o multitudine de lucrări, de la realizarea scafelor și a elementelor de tip mobilier static și până la lucrări complexe ce includ pereți de compartimentare sau structuri de rezistență, capabile să preia încărcări dificile, cum ar fi solicitările seismice.

BCA-ul este indicat în construcții și pentru că este un material izolator foarte bun. Datorită structurii sale aerate, BCA-ul oferă o izolare termică superioară și o reducere aproape de jumătate a consumurilor și implicit a costurilor cu încălzire. În plus BCA-ul este un material rezistent la foc, un bun izolator fonic și un material care este prietenos cu mediul, fiind realizat din elemente practic inepuizabile, complet naturale.

Concluzia este aceea că BCA-ul este un material perfect pentru realizarea structurilor care rezistă în timp și că acesta aduce în plus față de alte tipuri de materiale siguranța, eficiența și costurile reduse.

Alege BCA-ul Celco pentru lucrări eficiente de realizare a pereților de rezistență sau a celor de compartimentare sau a oricărui tip de element structural și bucură-te de avantajele pe care le oferă acest material, începând de la preț și terminând cu avantajul major al izolării termice pe care se pune accentul tot mai mult în prezent.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.