Patronii stației GPL de la Crevedia au fost reținuți. Cei doi au fost duși cu duba la audieri „Un scenariu pregătit de dinainte”

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 06 sep 2023, 10:00

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii stației GPL Crevedia

Sursa: Antena 3

În cursul zilei de marți, cei doi patroni ai stației GPL, care a explodat la Crevedia, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă sunt proprietarii stației GPL de la Crevedia, acolo unde cinci persoane și-au pierdut viața în urma arsurilor provocate de explozie.

Patronii stației GPL de la Crevedia au fost reținuți pentru 24 de ore

Cei doi proprietari sunt acuzați de distrugere din culpă și ucidere din culpă, după ce cinci persoane și-au pierdut viața în urma exploziei ce a avut loc la stația GPL. Cei doi au fost duși cu duba Poliției la audieri.

Citește și: Crește numărul morților în urma exploziei de la Crevedia! Cine este a cincea victimă care s-a stins din viață la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni

"În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea a doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de

distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 şi 2 din Codul Penal"
, a anunţat marţi seară Parchetul General.

Citește și: Moarte învăluită în mister! Cel care a ridicat autorizația de funcționare a stației GPL de la Crevedia, a decedat la vârsta de 50 de ani

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă au fost aduși, miercuri dimineață, la Parchetul General pentru o nouă rundă de audieri.

Procurorul din dosar, Marius Iacob, ar fi făcut o gafă

Potrivit unor surse, celebrul procuror Marius Iacob ar fi făcut o gafă în ceea ce privește calitatea celor doi. Acesta ar fi încălcat prevederile Codului de Procedură Penală în ceea ce privește dreptul la apărare.

Citește și: Cei doi soţi care au murit în exploziile de la Crevedia au fost conduşi pe ultimul drum. Fiul acuză autoritățile de mușamalizare

Marius Iacob le-ar fi spus celor doi bărbați reținuți că au calitatea de suspecți, în timp ce în presă aveau calitatea de inculpați.

Citește și: Momente tulburătoare la Crevedia! Ce s-a întâmplat la înmormântarea celor doi soți decedați în explozie este de necrezut „Părinții mei, ați vrut să plecați amândoi prea devreme”

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă au fost reținuți în declarații și au ales să nu răspundă întrebărilor adresate de jurnaliști. Avocatul celor doi s-a plâns, marți seară, de faptul că procurorii nu i-au oferit prea multe informații din dosar și numește totul „un scenariu pregătit de dinainte".