Cine este primul pacient român tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia, care s-a întors în țară. Marcel Ciolacu l-a întâmpinat

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 06 iun 2024, 02:35

Radu, pompierul român tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia 

Sursa: Facebook- Marcel Ciolacu

Cinci persoane și-au pierdut viața și alte peste 50 au fost rănite în exploziile de la Crevedia. O parte dintre răniți au fost transportați în străinătate pentru îngrijiri. Este și povestea lui Radu, pompierul român întors dintr-un spital din Austria.

Radu este unul dintre pompierii transferați în străinătate, după ce a suferit răni grave în urma exploziei de la Crevedia. Acesta s-a recuperat și s-a întors în țară.

El este primul pompier român tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia, care s-a întors în țară 

După exploziile de la Crevedia, Radu a fost transferat de urgență la un spital din Austria.

După ce a primit tratamentul corespunzător și s-a recuperat, pompierul român în vârstă de 28 de ani s-a întors în țară cu un avion de linie, în noaptea de marți spre miercuri.

Citește și: Patronii stației GPL de la Crevedia au fost reținuți. Cei doi au fost duși cu duba la audieri „Un scenariu pregătit de dinainte”

Medicii au fost uimiți de recuperarea rapidă a pompierului român, iar în scurt timp, Radu se va putea întoarce la viața normală. Acesta a fost lovit de suflul exploziei în momentul în care securiza zona.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Crește numărul morților în urma exploziei de la Crevedia! Cine este a cincea victimă care s-a stins din viață la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni

”Bine ai revenit acasă, Radu! L-am întâmpinat în această noapte pe unul dintre pompierii noştri trataţi în străinătate după exploziile de la Crevedia. Mă bucur că starea sa de sănătate este bună şi va putea să revină în scurt timp la o viaţă normală.

Curajul lui Radu şi al colegilor lui din acea noapte a salvat multe vieţi! Mulţumesc mult!!!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu l-a întâmpinat pe Radu la sosirea în țară

Radu a avut parte de o primire neașteptată. Pompierul român a fost întâmpinat chiar de premierul Marcel Ciolacu, însoțit de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu. Cei doi au ținut să-i mulțumească pentru curajul de care a dat dovadă, atât el, cât și colegii lui.

Citește și: Moarte învăluită în mister! Cel care a ridicat autorizația de funcționare a stației GPL de la Crevedia, a decedat la vârsta de 50 de ani

”L-am întâmpinat în această noapte pe tânărul nostru pompier întors acasă după tratamentul medical în străinătate. M-am bucurat că starea lui de sănătate este bună şi va putea să revină la viaţa normală în scurt timp.

I-am mulţumit pentru curaj şi pentru că împreună cu colegii săi au intervenit să-şi salveze semenii şi să securizeze zona afectată de exploziile puternice. Avem veşti bune şi despre ceilalţi doi români trataţi în Austria. Pe ei şi pe toţi românii noştri pompieri şi civili îngrijiţi acum în unităţi medicale din străinătate îi aşteptăm cu bine acasă!”, se arată în comunicatul de presă transmis de Guvern.

Citește și: Momente tulburătoare la Crevedia! Ce s-a întâmplat la înmormântarea celor doi soți decedați în explozie este de necrezut „Părinții mei, ați vrut să plecați amândoi prea devreme”

Marcel Ciolacu a ținut să le mulțumească, printr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, pentru curajul de care au dat dovadă toți salvatorii în timpul tragediei de la Crevedia.