Noi detalii despre militarul găsit fără suflare la Baza 89 din București: ,,Și-a pus planul în aplicare''

Autor: Diana Ghita

Dezvăluiri despre militarul împușcat la baza 89 din Capitală

Sursa: Unsplash; Observator

Ieri, la o unitate din București, a fost descoperit cadavrul unui militar, care prezenta o plagă la nivelul pieptului, provenită în urma unei împușcături.

Tânărul de 23 de ani era de 3 ani maistru militar la Baza 89 Strategică de Comunicații, din capitală.

Citește și: Un militar a fost găsit fără suflare într-o unitate din București. Acesta a fost împușcat mortal

Ce detalii ies la suprafață în cazul militarului găsit fără suflare

În jurul morții misterioase a militarului circulă speculații precum că acesta ar fi plănuit să-și pună capăt zilelor.

În seara de 8 spre 9 septembrie, tânărul intrase de serviciu pe unitate, iar a doua zi, dimineața, a fost găsit decedat, de către colegii săi, lângă terenul de sport al bazei militare. Acesta prezenta o împușcătură în dreptul inimii, care i-a adus sfârșitul.

Potrivit unor surse,,, Tânărul militar ar fi aşteptat să prindă pistolul pe mână. Azi-noapte era de serviciu pe unitate.

După ce a primit arma, în timpul nopţii, şi-a pus planul în aplicare. Colegii l-au găsit fără suflare, la 6 dimineața"
, scrie Observator. 

Totodată, conform sursei citate, băiatul nu ar fi lăsat, în urma lui, vreun mesaj prin care să-și ia adio. În acest sens, anchetatorii urmează să stabilească dacă a fost vorba cu adevărat despre o sinucidere.

Imediat după descoperirea tulburătoare, militarii au apelat la numărul de urgență 112.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

,,Imediat după descoperirea acestuia, a fost apelat serviciul de urgență 112, iar o echipă SMURD ajunsă la fața locului a constatat decesul militarului", a spus Cornel Pavel, colonel MAPN.

Citește și: Cine este tânăra de 25 de ani găsită fără suflare în gara Ciulniţa. Moartea sa rămâne suspectă

Militarul nu ar fi afișat porniri sinucigașe

Cei ce i-au fost colegi lui Robert au dezvăluit faptul că acesta nu avea un comportament suspect, prin care să dea de bănuit că ar fi în stare să facă un asemenea gest extrem. 

„Era angajat din 2020. Era un militar ok, îşi făcea treaba. Era iubit de colegi. În ultimii trei ani a fost notat cu foarte bine", a explicat purtătorul de cuvânt al Bazei 89, Oana Tofan.

De asemenea, tânărul nu ar fi acuzat niciodată dificultăți în viața personală sau la locul de muncă. În plus, în luna februarie, fusese declarat apt pentru serviciul militar, în urma testării psihologice.

Militarul lucra pe partea de IT în cadrul unității, fiind specialist în comunicații și informatică. Baza militară la care era încadrat vine în sprijinul forțelor românești din Somalia și detașamentelor din Angola, Irak sau Afganistan, asigurând suportul de comunicații și informatică al Statului Major General. 

Cazul maistrului militar Mănoiu Robert Andrei a fost preluat de către Parchetul Militar București, iar cercetările în privința morții suspecte a tânărului sunt în continuă desfășurare.

Citește și: O tânără din Călărași a fost găsită fără suflare lângă gară. Incidentul este învăluit într-un mare mister