Cum să păstrezi proaspătă varza murată la borcan. Secretul bunicilor

Autor: Bianca Vidoi

Cum să păstrezi proaspătă varza murată la borcan

Sursa: freepik

Toți românii cunosc faimoasele butoaie de varză murată, ținute adesea în beciuri, la temperaturi cât mai scăzute, însă nu toși românii au acest spațiu.

Butoiul cu varză este nelipsit din casele românilor ce au suficient spațiu de depozitare, însă există o soluție și pentru românii ce își doresc varză murată pe parcursul anului, însă ce nu au spațiu sau nu își doresc un întreg borcan.

Citește și: Cât costă un kilogram de vinete românești în piață?

Cum păstrezi proaspătă varza murată la borcan

Varza murată este un ingredient necesar pentru sarmale, iar adesea românii își doresc să păstreze foile de varză într-un borcan, pentru a fi depozitate mai ușor. Varza murată la borcan trebuie păstrată în condiții speciale față de cea la butoi, astfel varza murată la borcan trebuie depozitată într-un loc ferit de lumina directă a soarelui și răcoros.

În cazul în care verificăm borcanele de varză murată și observăm că zeama s-a îngroșat, atunci borcanele noastre sunt depozitate într-un loc prea cald, fie am folosit sare cu iod, ingrediente ce ajunge să

dizolve murăturile. Ideal este să lăsăm borcanele cu varză murată la fermentat într-un proces lent, la o temperatură cât mai redusă, astfel încât să obținem gustul foilor de varză din copilărie.

Citește și: TREI pași simpli de urmat, pentru a pregăti mâncare delicioasă chiar la tine acasă

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum poți să mănânci varza murată

Sarmalele sau varza călită reprezintă preparatele tradiționale în care putem să folosim varza murată, însă dacă vreți o rețetă simplă care să conțină varză murată atunci putem prepara chifteluțe de varză și mărar, dar și rulouri cu varză și cârnăciori. Aceste rețete pot fi pregătite și pentru a varia rețetele pe care le preparați din varză murată.

Pentru rețeta de chifteluțe de varză și mărar avem nevoie de o varză mică, un ou, 2-3 linguri de făină, sare, piper, o linguriţă de mărar şi de pătrunjel tocat, miezul de la o jumătate de pâine, 3 linguri de untură sau de ulei. Primul pas pe care trebuie să îl facem este să tocăm varza, după care să o opărim. După ce varza s-a opărit putem să o lăsăm la scurs, după care o dăm prin mașina de tocat astfel încât să fie tocată cât mai mărunt. 

Urmează să amestecăm oul, făina, verdeaţa, miezul de pâine înmuiat în apă şi stors, sarea şi piperul cu varza murată tocată, după care începem să facem bile din acest amestec. Bilele le dăm prin pesmet și le prăjim după care ne putem bucura de preparat.

Rulourile de varză și cârnăciori pot fi oferite ca o gustare, iar pentru prepararea ei avem de voie de un pachet de aluat pentru plăcintă, 300 g varză, 500 g cabanos, 20 g de unt, un gălbenuş, o lingură de ulei și pătrunjel verde.

Primul ingredient de care trebuie să ne ocupăm sunt cârnăciorii pe care îi crestăm după care îi prăjim în ulei sau unt. 

Adăugăm lângă cârnăciori și varza care nu este sărată, alături de pătrunjelul verde tocat, după care mai lăsăm 5 minute pe foc. Asezonăm cu sare și piper după care lăsăm preparatul să se răcească. Tăiem aluatul pentru plăcintă, după care umplem fiecare fâșie cu amestecul realizat, după care rulăm aluatul, urmând să îl punem în cuptor, după ce le-am uns cu gălbenuș de ou. Acestea trebuie să fie lăsate la copt timp de 30 de minute, relatează libertatea.ro

Citește și: Nu mai aruncați varza murată primăvara. Iată ce puteți face cu aceasta pentru a o putea consuma și în restul anului

 

Taguri: