Kim Jong Un a ajuns în Rusia! Cum arată trenul cu care a ajuns liderul nord-coreean în țară pentru întâlnirea cu Vladimir Putin

Autor: Lavinia Medrea

Kim Jong Un a ajuns în Rusia

Sursa: Profimedia

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a plecat cu trenul spre Rusia duminică și a ajuns azi-dimineață în țară, potrivit Ministerului Apărării din Coreea de Sud.

„Ministerul Apărării Naţionale consideră că liderul nord-coreean Kim Jong Un a intrat în Rusia în această dimineaţă cu un tren privat”, a precizat Ministerul Apărării sud-coreean, după ce presa nord-coreeană şi Kremlinul au confirmat plecarea în Rusia a liderului Kim Jong Un. Este prima sa ieșire din țară din ultimii patru ani. 

Kim Jong Un a ajuns în Rusia

Kim Jong Un a plecat spre Rusia din Phenian cu trenul duminica trecută, 10 septembrie 2023. Liderul nord-coreean urmează să aibă o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin, informație confirmată și de agenția de presă nord-coreeană ACTC, citată de AFP.

Citește și: Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, în semn de apărare împotriva unei posibile invadări a teritoriului. Coreea de Sud şi SUA și-au programat primele exerciții militare comune în august

Liderul Coreei de Nord „a plecat duminică după-amiază cu trenul pentru a merge în Federaţia Rusă”, relatează presa oficială.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Potrivit experților, întâlnirea dintre cei doi lideri va avea loc la Vladivostok, în estul îndepărtat al Rusiei, și se va baza pe discuții legate de un acord privind armamentul, având în vedere că Vladimir Putin se străduiește să primească arme din partea Coreei de Nord pentru a-și întări forțele în războiul pornit în Ucraina.

Ce își dorește Coreea de Nord de la Rusia

Rusia își dorește armament de la Coreea de Nord, pe de altă parte țara condusă de Kim Jong Un vrea să obțină tehnologii avansate pentru programul său de sateliţi şi submarine.

Citește și: Coreea de Nord a lansat peste 20 de rachete, iar una dintre ele a căzut aproape de Japonia. O alertă de urgență a fost emisă în arhipelag

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat luni, înainte de anunţul oficial al călătoriei lui Kim Jong Un, că nu s-a programat nicio întâlnire între Vladimir Putin și liderul nord-coreean în cadrul forumului economic de la Vladivostok.

Kim Jong Un n-a mai ieșit din țara pe care o conduce de când a izbucnit pandemia de COVID-19, în 2020.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.