Înălțarea Sfintei Cruci 2023. Ce nu trebuie să mâncăm în această zi?

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 14 iun 2024, 00:40

Ce nu trebuie să mâncăm în această zi?

Sursa: Unsplash

La data de 14 septembrie, credincioșii din toate colțurile țării sărbătoresc Înălțarea Sfintei Cruci, zi cunoscută și ca Cârstovul Viilor și Ziua Șarpelui.

Înălțarea Sfintei Cruci este o sărbătoare foarte importantă pentru credincioși, fiind ziua ce amintește de moartea Mântuitorului Iisus Hristos pe muntele Golgota, dar și descoperirea crucii pe care a fost răstignit și prezentarea acesteia în fața poporului. 

Citește și: Calendar Ortodox 14 septembrie 2023: Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătoare cu cruce roșie. Ce este bine să faci de Ziua Crucii pentru sănătate și bunăstare

Ce nu trebuie să mâncăm în această zi?

Una dintre cele mai vechi sărbători este celebrată la data de 14 septembrie, mai exact Înălțarea Sfintei Cruci, iar credincioșii sunt foarte atenți la activitățile pe care le practică în această zi, dar și la ceea ce mănâncă deoarece sunt alimente interzise în această sfântă zi. Există și credincioși ce aleg ca în această zi să țină post negru sau să elimine din dieta lor anumite preparate.

Pentru a cinsti cum se cuvine această mare sărbătoare atunci trebuie să descoperim care sunt alimentele pe care nu trebuie să le consumăm în această zi, mai exact prunele, pepenii, usturoiul, nucile, peștele şi alte alimente care seamănă cu o cruce. Tot la data de 14 septembrie, atunci când se celebrează Înălțarea Sfintei Cruci, credincioșii trebuie să nu facă treburi prin casă și nici muncă pe câmp, fiind o zi trecută cu o cruce roșie în calendarul creștin ortodox.

Oamenii trebuie ca în această zi să ducă la biserică o monedă ca să fie sfințită de preot, iar moneda se păstrează în buzunar sau portofel pentru a aduce noroc. Doamnele sau domnișoarele ce își doresc un păr lucios și lung trebuie să se spele pe cap cu apă în care au pus busuioc sfințit. 

Citește și: Înălțarea Sfintei Cruci 2023, sărbătoare cu cruce roșie. Ce este bine să dai de pomană de Ziua Crucii?

Mesaje pentru Înălțarea Sfintei Cruci 2023 

„Cu ocazia Înălțării Sfintei Cruci, îți dorim să străbați cu tărie și credință drumul postului până la finalul zilei. Să ai puterea de a rezista tentațiilor și ispitelor răului, iar Dumnezeu să fie alături de tine în această călătorie spirituală”.

„Să fii ocrotit de toate influențele negative și să-ți găsești întotdeauna calea spre bine și iubire.

În această zi deosebită, îți dorim să poți elibera orice povară care îți apasă sufletul și să găsești pace și liniște în credința ta”.

„Să fii binecuvântat și însoțit de harul divin în tot ceea ce faci. Rugăciunea ta să fie ascultată, iar Sfânta Liturghie să aducă în viața ta o liniște deplină și mântuire”.

„Cu speranța că Înălțarea Sfintei Cruci îți va lumina calea, îți dorim să continui să perseverezi în urmărirea visului tău.

Cu credință în Dumnezeu, vei reuși să ajungi acolo unde ți-ai propus”.

„În această zi sfântă, îți urăm o atmosferă liniștită și binecuvântată, iar Dumnezeu să vegheze asupra ta în fiecare pas pe care îl faci. Fiți binecuvântați și sărbătoriți cu pace și armonie”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Fie ca această sărbătoare să te ajute să îți găsești liniștea sufletească și legătura cu Iisus Hristos! Dumnezeu să te apere de rău!

De Înălțarea Sfintei Cruci să fii binecuvântat și să ai parte de mântuire! Doamne ajută!

De Înălțarea Sfintei Cruci, să te ajute Dumnezeu să duci postul până la finalul zilei!

Dumnezeu să te păzească de toate ispitele răului! Să îți iubești aproapele și să nu dorești răul cuiva niciodată!

Cu ocazia acestei sărbători, îți urez să îți găsești calea către Dumnezeu și să scapi de povara ce o ai pe suflet!

Fiți binecuvântați! Fie ca Sfânta Liturghie din ziua Înălțării Sfintei Cruci să vă aducă liniște deplină și mântuire!

 

 

Înălțarea Sfintei Cruci este o sărbătoare importantă pentru noi! Îți doresc să ai parte de binecuvântare!

Fie ca Dumnezeu să te ierte pentru păcatele tale! De Înălțarea Sfintei Cruci îți doresc să te regăsești și să nu îți pierzi credința!

Dumnezeu să te apere de răul din jurul tău și să îți dea putere să duci postul la bun sfârșit!

Citește și: Sărbătoare 14 septembrie 2023: Tradiții și obiceiuri la Înălțarea Sfintei Cruci. Cine ține post de Ziua Crucii va fi ferit de boli și de necazuri

Sursa: wowbiz.ro