5 CAPITALE europene care te vor încânta – Tu ce destinație ai dori să vizitezi?

Author: Oana Picerea

Ți-ar plăcea să călătoreșți, însă nu știi ce să alegi în materie de destinații de top, dintre sutele de locuri superbe din Europa? Următorul ghid ar putea să te inspire pentru viitoarele tale planuri de vacanță și astfel vei putea descoperi 5 dintre cele mai apreciate capitale europene care te vor impresiona din primele momente.

Ce capitale frumoase poți vizita în Europa și ce puncte de interes sunt de neratat?

1. Madrid, Spania

Spania se numără printre primele destinații europene cele mai vizitate și mai apreciate de tineri și nu numai. Dacă îți place mâncarea bună și vrei să descoperi o parte din gastronomia Spaniei, considerată a treia cea mai bună la nivel internațional, atunci Madridul, capitala țării ar trebui să se regăsească pe lista ta de destinații europene pe care ar trebui să le vizitezi.

Plaza Cibeles, Puerta de Toledo, Plaza Mayor sau Puerta de Sol sunt câteva dintre cele mai vizitate și, de ce nu, cele mai fotografiate puncte turistice din Madrid.

Daca vrei sa vizitezi cosmopolita capitală a Spaniei și vrei să împărtășești prietenilor tăi din experiențele minunate de care poti avea parte, poți planifica o vacanta cu Framey.io, platforma care îți recomanda zeci de destinații deosebite de peste tot în lume și care îți oferă posibilitatea de a posta fotografiile tale.

2. Viena, Austria

O nouă destinație de vis ce ar putea să te atragă atunci când planifici o escapadă de moment  este Viena. Capitala Austriei este plină de farmec, iar faptul că muzica clasică își are o bună parte din rădăcini chiar aici în acest oraș magic sunt suficiente argumente să te convingă să vrei să descoperi cât mai multe, dacă mai era cazul. Primăvara și vara sunt cele mai potrivite anotimpuri pentru a te plimba prin Viena, în timp ce savurezi un ștrudel adevărat într-una dintre cele mai vizitate capitale ale Europei.

3. Paris, Franța

Paris, capitala Franței continuă să își impresioneze turiștii sub clasică etichetă de “orașul iubirii”. Oare câte declarații de dragoste sau cereri în căsătorie au avut loc în acest oraș impresionat?

O simplă plimbare către Turnul Eiffel, cel mai important punct de atracție din Paris, te poate emoționa instant, suficient cât să scoți telefonul din buzunar, să faci câteva fotografii și să împărtășești prietenilor tăi de pe Framey câteva dintre gândurile tale.

4. Londra, Marea Britanie

Îți place cultura britanică? Ai vrut mereu să descoperi o destinație extravagantă așa cum este Londra? Poți pune pe listă și acest oraș fabulos și fotografia binecunoscutul ceas Big Ben, Palatul Buckingham, Picadilly Circus sau Muzeul Britanic.

Cu siguranță că experiențele din acest oraș cosmopolit și multicultural vor fi de neuitat, așa că, personalizează-ți sejurul și hai în Marea Britanie.

5. Roma, Italia

Când spui Italia, te gândești la cele mai bune mâncăruri de pe planetă, plăcerea de a trăi viața în fiecare zi și bineînțeles dorința de a te integra printre localnici pentru experiențe neprețuite.

Dacă mintea ta zboară către această țară, Roma, capitala Italiei ar trebui să se regăsească prima pe listă. Dacă te întrebi ce poți vizita în această frumoasă capitală și ce poți fotografia cu nesaț, ei bine, prima oprire ar trebui să fie la Colosseum, gigantul amfiteatru roman cu o impresionantă istorie în spate. Bazilica Sfântul Petru, Muzeele Vaticanului și Capela Sixtină, Fontana di Trevi sunt alte obiective turistice de neratat dacă te afli în Roma.

Așadar, cele mai mari capitale ale Europei te așteaptă cu brațele deschise oricând dorești. Setează-ți bugetul, pregăteste-ți aparatul foto și pregătește-te de aventuri incredibile, de împărtășit oricând cu prietenii tăi din mediul online.

 

Sursă foto: Framey.io

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.