Cât costă o vacanță de Crăciun în Bucovina. Românii au parte de o reducere în această perioadă

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 19 iun 2024, 02:35

Cât costă o vacanță de Crăciun în Bucovina

Sursa: Unsplash

Vacanța de Crăciun se apropie, iar românii încep să caute cele mai avantajoase oferte pentru sărbători de neuitat alături de cei dragi.

Ofertele pentru zilele de vacanță din perioada Crăciunului și a Revelionului au început să apară, iar zonele rurale din țara noastră au ajuns să atragă tot mai mulți turiști și oameni interesați.

Citește și: Câte zile libere vor avea românii în 2023, de sărbători

Cât costă o vacanță de Crăciun în Bucovina

Crăciunul mai are de așteptat 3 luni, însă oamenii au început să caute cele mai avantajoase oferte pentru o cazare de vis, iar Bucovina se află la mare căutare, indiferent de anotimpul în care ne aflăm. Ofertele de cazare se găsesc în continuare la prețuri avantajoase, iar turiștii ce își doresc să își organizeze un sejur de vis începând din luna septembrie se vor bucura de reduceri greu de refuzat.

Persoanele ce își doresc o vacanță de iarnă plină de tradiții, preparate de la bunica și experiențe de neuitat, atunci Bucovina este locul perfect pentru voi. Un sejur în perioada sărbătorilor de iarnă în Bucovina poate să difere în funcție de pachetul pe care îl alegem din partea gazdelor, iar cum această perioadă trebuie să fie una în care să ne răsfățăm, atunci putem alege un sejur all-inclusive, de trei nopți, în valoare de aproximativ 2.000

de lei de persoană.

ANAT este asociația patronală a agențiilor de turism din România, ce își dorește ca țara noastră să fie cât mai bogată din punct de vedere turistic, astfel putem descoperi sfaturilor specialiștilor în acest domeniu. "Să nu uităm că pe parcursul lunii septembrie există reduceri pentru cei curajoşi şi hotărâţi să facă rezervări timpurii, minus 10, minus 15 la sută din tarifele standard", a precizat Adi Voican, vicepreședinte ANAT, conform observatornews.ro .  

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Zile libere legale în 2023: 6 și 7 ianuarie incluse în lista liberelor legale începând din 2024

Suspendarea voucherelor de vacanță va destabiliza turismul din România

România reprezintă un teritoriu plin de surprize frumoase, însă acestea adesea nu sunt puse în valoare, astfel românii își petrec vacanțele în străinătate. Voucherele de vacanță erau soluția pentru susținerea turismului din țara noastră, iar suspendarea acestora sau înlocuirea acestora cu o sumă de bani poate determina o scădere cu 35%-50% a încasărilor din turismul intern.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism a adus în discuție efectele negative ce pot afecta turismul în țara noastră, mai exact analizele acestora arată că turismul ar fi aruncat cu 10 ani înapoi. Din datele oferite de Asociația Națională a Agențiilor de Turism, 20% dintre cei care primesc acum vouchere de vacanță nu își vor mai permite să meargă în vacanță, iar alți 20% nu vor mai alege să își petreacă zilele libere în România.

”Transformarea voucherelor de vacanță în bani cash ar reprezenta o mare greșeală. Nu s-ar mai atinge niciun obiectiv, nici să ajuți ţintit anumite categorii sociale, nici să te asiguri că banii sunt cheltuiți exclusiv pe anumite produse/ servicii, nici că banii rămân în România. Banca Mondială a cerut ca să nu existe acordarea unor sume cash cu facilități fiscale. În Belgia, unde s-a încercat, de asemenea, transformarea bonurilor de valoare în cash, s-a renunțat la idee fiind considerată discriminatorie, conform deciziei Consiliului de Stat. Voucherele de vacanță au stimulat cererea pentru servicii turistice în România. Eliminarea lor ar duce cu certitudine la o scădere a numărului de turiști care aleg să călătorească în țară și, implicit, la o scădere a veniturilor pentru industria turismului. Practic, ar arunca turismul românesc cu 10 ani înapoi”, a declarat Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, potrivit site-ului oficial.

Citește și: 3 orașe turistice din România, la modă în 2023. Le poți vizita în concediu