Grăsimea nu trebuie eliminată din alimentația noastră, însă uleiul trebuie înlocuit cu alte variante mai puțin calorice, care să nu ne afecteze sănătatea. Iată care sunt alimentele ce nu necesită să fie prăjite în ulei.
Citește și: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc
Ce alimente poți să prăjești fără ulei
Toți oamenii pot să recunoască plăcerea din spatele cartofilor prăjiți, însă aceiași oameni își doresc adesea ca acest aliment să fie gătit în mai puțin ulei sau chiar deloc. Uleiul poate să fie înlocuit foarte ușor cu uleiul de măsline, care nu este la fel de caloric, dar și de unt, însă poate să fie și eliminat în cazul în care vrem să prăjim diferite alimente.
Nu trebuie să renunțăm la cartofii prăjiți dacă ne dorim să eliminăm uleiul din alimentația noastră, este necesar doar să fierbem cartofii timp de câteva minute, după care să îi lăsăm să se răcească, urmând astfel să le punem în cuptor pentru a prinde acea crustă aurie pe care toți o apreciem. Pentru un plus de aromă putem face un amestec de parmezan, albuș de ou și condimentele noastre preferate, amestec pe care îl folosim înainte să punem cartofii la prăjit.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Legumele pot fi prăjite fără ulei, folosind rețeta cartofilor prăjiți, însă nu sunt singurele alimente ce se pot găti astfel, în aceeași categorie intră și carnea, ce este recomandată să fie adesea gătită la cuptor, iar ouăle sunt adesea preparate fără ulei din dorința de a diversifica consumul
acestora.Citește și: Creșteri semnificative de prețuri în perioada următoare la alimente: Cum vor fi afectați românii?
Ce efect are consumul excesiv de alimente prăjite în ulei
Consumul excesiv de alimente prăjite în ulei poate avea efecte negative asupra organismului, motiv pentru care este bine ca acestea să nu devină un obicei. Alimentele prăjite conțin foarte multe calorii, iar prima problemă ce poate apărea în viața noastră atunci când începem să consumăm excesiv alimente de acest fel este creșterea în greutate.
Alimentele prăjite nu au doar foarte multe calorii, dar conțin și multe grăsimi saturate și glucide, dar și zahăr și sare, ingrediente ce pot afecta sau chiar agrava starea de sănătate a persoanelor are au problemele cu circulația sau prezintă boli de inimă, dar și cele hipertensive. O dietă care să cuprindă în mare parte alimente prăjite este lipsită de nutrienții necesari organismului pentru energie și pentru starea de bine.
Citește și: Cum să speli frigiderul în 3 pași simpli. La ce perioadă e bine să îi faci igienizarea