Ucraina raportează uciderea unor ofițeri de marină ruși

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 23 iun 2024, 01:30

În atacul de ieri asupra cartierului general al Flotei ruse a Mării Negre, Ucraina afirmă că a ucis ofițeri de marină de rang înalt.

Sursa: PixaBay

În atacul de ieri asupra cartierului general al Flotei ruse a Mării Negre, Ucraina afirmă că a ucis ofițeri de marină de rang înalt.

În atacul de ieri asupra cartierului general al Flotei ruse a Mării Negre, Ucraina afirmă că a ucis ofițeri de marină de rang înalt. Nu există o confirmare independentă a acestui lucru. Explozii au fost raportate și astăzi.Potrivit Ucrainei, ofițeri de marină de rang înalt au fost uciși în atacul ucrainean asupra sediului Flotei ruse a Mării Negre de vineri. În momentul în care rachetele au lovit, avea loc o reuniune a conducerii marinei ruse.

Zeci de "ocupanți" au fost uciși și răniți. "Detaliile atacului vor fi dezvăluite cât mai curând posibil", a declarat armata de la Kiev în dimineața de după atac. Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei, Kyrylo Budanov, a declarat încă de vineri că cel puțin nouă ruși au fost uciși și alți 16 răniți, inclusiv generali. "Ucraina a atacat baza navală rusă din Crimeea vineri la prânz. "La 22 septembrie, în jurul orei 12:00, forțele de apărare ucrainene au efectuat un atac de succes asupra sediului Flotei ruse a Mării Negre din Sevastopol, ocupat temporar", a precizat serviciul de presă al
armatei ucrainene.

Rusia raportează dispariția unui singur soldat

Câte persoane au fost efectiv ucise sau rănite în atac rămâne neclar. Potrivit informațiilor rusești, doar un singur soldat rus este considerat dispărut. Canalele regionale Telegram au raportat șase "victime". Nu este clar dacă aceasta înseamnă morți sau răniți. Guvernatorul Sevastopolului numit de Moscova, Mihail Razvoshev, a declarat că nu au existat victime civile.


Autoritățile de ocupație din peninsulă, care a fost anexată de Rusia din 2014, au raportat că a izbucnit un incendiu în urma atacului cu rachete. Potrivit agenției ruse de presă Tass, după atac, resturile se aflau încă la câteva sute de metri de locul impactului. Mai multe ambulanțe se îndreptau spre locul accidentului. Imaginile de pe rețelele de socializare arătau un nor gros de fum. Canalul Telegram al opoziției "Crimeanwind" a raportat mai multe explozii puternice, citând martori oculari.
O fotografie postată pe Telegram a arătat pagube grele la sediul naval.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Noi explozii raportate și astăzi

Tot astăzi, autoritățile au raportat noi explozii în Sevastopol. "Atenție! Pericol de rachete!", a scris dimineața pe Telegram șeful de ocupație rus din zonă, Mihail Razvoshev. "Potrivit informațiilor preliminare, apărarea antiaeriană a fost desfășurată în Sevastopol." Resturi de rachete au căzut în districtul în care Flota Mării Negre își are baza principală, a adăugat Razvoshaev. El a cerut populației să închidă ferestrele și să stea departe de casele lor, să părăsească mașinile și mijloacele de transport în comun și să se mute într-un loc sigur.

Puțin mai târziu, el a declarat că pericolul a trecut. Tot vineri, partea rusă vorbise inițial doar despre căderea unor resturi de rachete. fotografii cu un nor de fum pe cer au fost din nou distribuite pe rețelele de socializare. De asemenea, s-a subliniat că în zona afectată ar trebui să existe un depozit de muniții rusești. În portul Sevastopol se află unul dintre centrele de comandă rusești pentru războiul Moscovei împotriva Ucrainei. De acolo se aprovizionează forțele de ocupație rusești din sudul Ucrainei și se efectuează atacuri cu rachete.

Citește și: Italia cere eliberarea pe cauțiune a migranților

Citește și: Soldați ruși uciși în Nagorno-Karabah!

Citește și: Care sunt regretele lui Victor Becali „Ți le asumi dacă ești bărbat” Omul de afaceri, povești neștiute din spatele gratiilor