„Este dezastru în Craiova după o furtună incredibilă” Mașinile au fost luate de ape, iar acoperișurile distruse

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 25 iun 2024, 01:50

Mașinile au fost luate de ape, iar acoperișurile distruse

Sursa: Hadrian Cătălin Chirila Facebook

O furtună puternică a lovit Craiova duminică seară, provocând pagube serioase: copaci prăbușiți, mașini luate de ape și acoperișuri distruse. Autoritățile au avut o misiune dificilă.

Oamenii au sunat neîncetat la numărul de urgență 112, după ce casele sau gospodăriile lor erau inundate, iar acoperișurile de-a dreptul smulse de furtuna puternică.

Furtună puternică în Craiova

Furtuna a afectat zeci de localități din județul Dolj și mai multe străzi din Craiova, iar oamenii erau disperați. Mașinile au fost luate de ape, în urma unei ploi torențiale de 40-50l/mp, însoțită de vijelie și grindină. 

Autoritățile și echipajele de salvare au avut o misiune dificilă. Potrivit ISU Dolj, în municipiul Craiova, mai mulţi copaci au fost prăbuşiţi și mai multe panouri publicitare din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă au fost luate de vânt.

Mai mult, acoperişurile şi alte elemente de construcţie  de la zeci de case au fost distruse. Unele mașini au fost luate de viitură, însă persoanele aflate în interior au reușit să se salveze.

De asemenea, mulți copaci au căzut, unii peste stâlpi de electricitate.

Citește și: Explozie la magistrala de gaz de la Călimănești: Patru persoane au fost carbonizate, iar alte cinci au fost rănite

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, circulaţia tramvaielor a fost oprită în oraş, iar pasajele Universităţii şi Bariera Vâlcii au fost închise.

S-a oprit circulaţia tramvaielor. Sunt inundate mai multe zone din oraş. Din cauza vântului au căzut mai multe acoperişuri. S-au închis pasajele Universităţii şi Bariera Vâlcii. Toate echipajele noastre sunt în teren pentru a descongestiona străzile de obiectele luate de vânt şi pentru a trage apa din zonele inundate.

Canalul Râului a depăşit cota de avarie”, a anunţat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Spectacol pe cer

În urma avertizării Cod roșu de vijelie puternică, oamenii au fotografiat cerul care era de-a dreptul luminat de spectacolul de fulgere. 

Citește și: Explozia din Călimănești s-a simțit ,,ca un cutremur''. Ce au făcut victimele, aflate în culmea disperării

Potrivit BoardingPass, și traficul aerian a fost perturbat. 

Două aterizări au fost ratate la Craiova din cauza vremii nefavorabile, iar un avion care opera duminică seara zborul Wizz Air W43752 Bergamo- Craiova a aterizat pe aeroportul „Henri Coandă” din București.

 

 

Taguri: