Durerea de cap poate să apară în viața noastră din mai multe motive, una dintre principalele cauze fiind asociată cu stresul pe care îl resimțim în viața de zi cu zi.
Citește și: Un bărbat și-a dat foc în centrul Capitalei: Bărbatul suferea din dragoste
Remedii naturale și trucuri pentru a combate durerile de cap
Stresul pe care îl suportă, în viața de zi cu zi, alături de oboseala resimțită după o zi obositoare de muncă sau alte activități, ne pot face adesea să simțim o durere a capului pe care nu multe persoane își doresc să o calmeze cu ajutorul pastilelor. Persoanele ce fac parte din această categorie apelează adesea la alte tratamente naturale pentru a scăpa de enervanta durere de cap.
Ceaiul de mușețel nu trebuie să lipsească din casa voastră în cazul în care vă luptați cu durerile de cap frecvent sau în cazul în care evitați consumul de pastile. Acest remediu natural este folosit adesea în gospodăriile românești deoarece ceaiul de mușețel are proprietăți analgezice și acționează în zona tensionată. Ceaiul de mușețel poate fi înlocuit cu ceaiul de ghimbir, deoarece acesta antioxidanți puternici care ajută la reducerea inflamației ce poate duce la durerea de cap.
Uleiul de mentă este și acesta un remediu folosit pentru combaterea durerii de cap ce ne poate strica ziua, iar tot ce trebuie să facem este să îl masăm pe tâmple, în spatele maxilarului și pe frunte. Acest tratament îmbunătățește circulația sângelui, astfel creierul se oxigenează și scăpăm de posibilele și nedoritele migrene.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
În cazul în care durerile de cap sunt constante în viața voastră, atunci puteți să încercați să folosiți și diferite legume care să vă scape de aceste migrene. Usturoiul pisat amestecat cu sare, sucul de cartofi sau varza sunt doar câteva ingrediente esențiale în frigiderul românilor ce vă poate ajuta în astfel de situații delicate.
Citește și: Cum pot afecta problemele la ochi rezultatele școlare ale copilului tău
De ce e important stilul de viață și alimentația pentru menținerea sănătății creierului
Viața pe care o trăim a început să aibă un ritm tot mai alert în ultimii ani, iar această schimbare ne poate afecta starea de sănătate în cazul în care nu recurgem la un stil de viață sănătos, alături de o alimentație echilibrată care să ne mențină creierul sănătos.
Alimentația sănătoasă și echilibrată este foarte importantă pentru un creier sănătos deoarece o dietă necorespunzătoare poate crește riscul disfuncție neurologică.Există câteva alimente pe care este recomandat să le consumăm pentru a ne menține creierul sănătos, iar printre acestea se numără legumele cu frunze verzi, deoarece prezintă vitamina K, peștele gras deoarece este o sursă bogată de acizi grași omega-3, fructele de pădure, ce au în compoziția lor flavonoidele, mai exact pigmentul ce oferă culoarea fructelor, ce e ne ajută și cu sănătatea creierului.
Stilul de viață pe care îl alegem este foarte important deoarece există unele activități pe care le putem implementa pentru a ne menține sănătatea creierului. Socializarea, meditația, stimularea minții, dar și mișcarea sunt activități ce îmbunătățesc capacitatea cognitivă.
Citește și: Aliatul tău în lupta cu insomnia. 5 ceaiuri care te ajută să adormi mai repede