Flori uscate: îngrijire și curiozități

Author: Diana Tilă

Natura și florile ei sunt mult mai prezente în decorațiunile interioare , dar odată cu goana vieții de zi cu zi oamenii au evitat plantele și florile proaspete, datorită îngrijirii și timpului necesar. Drept urmare, a căutat alte alternative pentru a continua să ia flori în interior.

Flori uscate vs flori naturale

Este important de înțeles că buchetele uscate acționează adesea ca o completare a decorului, dar nu înlocuiesc complet buchetele de flori proaspete, hidratate: combinația celor două este ideală. Putem opta pentru o creangă uscată atunci când avem un colț gol în care ne-ar plăcea să vedem ceva, un colț pe care îl observăm mai puțin, deoarece crengile uscate au ca efect să ne obosească vizual mai mult pe măsură ce rezistă mai mult. Magia florilor proaspete este aceasta: le schimbam fara sa ne saturam vreodata de ele. Avantajul acestor flori uscate este că pot fi refolosite dacă aveți evenimente.

Florile uscate au efect antistres (cum este cazul lavandei) și ajung să ne ofere alte senzații la fel de bune: amintiri, senzația de a avea flori care vor dura mai mult, nepăsare pentru că nu trebuie să numărăm zilele pentru a le uda, printre multe altele. Intr-un fel sunt flori care ne fac mai linistiti si mai lipsiti de griji, cu aceste flori acasa putem pleca in vacanta fara probleme pentru ca la intoarcere vor fi perfecte sa ne intampine la fel ca atunci cand am plecat.

Sfaturi pentru a rezista mai mult

Chiar dacă sunt uscate, nu rezistă pentru totdeauna! Au si cateva puncte slabe si aici iti dam cateva sfaturi: evita locurile umede, au nevoie de medii care li se potrivesc, medii uscate; Când credeți că ramura acumulează praf, puteți încerca să o duceți la fereastră și să porniți uscătorul la rece și la viteză minimă pentru a „scutura” praful de pe ramură. De asemenea, vă reamintim că trebuie să evitați lăsarea ramurii într-un loc cu lumina directă a soarelui, pentru ca aceasta să nu-și piardă culoarea naturală.

De regulă, florile uscate rezistă până la jumătate de an arătând frumos, dar nu recomandăm mai mult de atât pentru că pot acumula praf care nu poate fi îndepărtat și pentru că își vor pierde în timp caracteristicile naturale, ceea ce le va face mai puțin luxuriantă.

Ca alternativă la ramurile uscate

Unele alternative la ramurile uscate mai compozite sunt tulpinile de bumbac și de salcie. Floarea noastră de bumbac este minunată; Pe lângă faptul că oferă un aspect „curat”, ne oferă multă liniște și ajunge să facă orice spațiu mai luminos! Cel mai bun lucru este că putem folosi florile la dimensiune completă, le scurtăm și le punem exact la dimensiunea dorită! Daca au mai ramas niste muguri de bumbac, ii putem aseza si intr-un bol sau o tava decorativa! Pe de alta parte, tulpinile de salcie sunt foarte elegante si creeaza totodata un set foarte placut, creand un efect mai simplu si mai delicat!

Și așa mai departe? Ce sfat sau curiozitate vi se pare cel mai interesant în acest articol? Ați folosit diferite tehnici pentru a le menține uscate în formă bună acasă? Spune-ne totul în caseta de comentarii de mai jos!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.