Israelul, în stare de război după un atac cu rachete. Rachetele au fost lansate din Fâșia Gaza

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 09 oct 2023, 10:33

Israelul, în stare de război după un atac cu rachete. O persoană a murit, iar alte trei sunt rănite

 
Sursa: Antena 3/Pixabay

Mai multe orașe din Israel au fost atacate cu rachete din Fâșia Gaza sâmbătă dimineață. Atacurile au fost revendicate de teroriştii palestinieni, în urma acestora o persoană murind, iar 100 fiind rănite.

Este stare de război în Israel, după ce în această dimineață, mai multe rachete au fost lansate în orașele israeliene. Sirenele au răsunat puternic, anunţă Times of Israel.

UPDATE ora 12:00. Peste 100 de răniți în urma atacului cu rachete asupra orașelor din Israel.

Palestinienii anunță operaţiunea Al-Aqsa Flood

În Tel Aviv sună sirenele de atac. Nimeni nu se aștepta ca într-o asemenea zi, când Israelul este în plină sărbătoare, să se întâmple o astfel de tragedie. 

Se pare că palestinienii înarmați au reușit să se infiltreze în Israel. O persoană a murit și cel puțin 100 au fost rănite, potrivit Monitorul Apărării. 

Citește și: RAZBOIUL din Fasia Gaza, mai SANGEROS ca niciodata. Copii, parinti si batrani, refugiati intr-un sediu ONU, ucisi in timpul unui atac israelian

Aceasta este ziua celei mai mari bătălii care pune capăt ultimei ocupații de pe pământ ”,

a spus Mohammad Deif, un comandant militar de rang înalt al Hamas, adăugând că au fost lansate 5.000 de rachete.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Armata israeliană a cerut locuitorilor din sudul şi centrul Israelului să rămână în apropierea adăposturilor anti-bombe.

„Publicul din sudul şi centrul ţării este îndemnat să rămână în apropierea zonelor protejate şi să urmeze instrucţiunile Comandamentului Frontului Intern ”, au declarat Forţele de Apărare Israeliene într-un anunţ în această dimineaţă.

Potrivit unor rapoarte, palestinienii au încercar să treacă graniţa şi au dus lupte cu militanţi şi armata Israelului, scrie Mediafax.

Armata israeliană a declarat stare de război

Potrivit lui Hamas, armata palestiniană e pregătită de „Operațiunea Al-Aqsa Flood”, potrivit AFP.

„Anunțăm Operațiunea și am lansat, în prima lovitură de 20 de minute, peste 5.000 de rachete”.

Citește și: Volodimir Zelenski este așteptat în România. Când va avea loc vizita președintelui ucrainean

Pe de altă parte, armata israeliană intră în stare de război.

„În ultima oră, a început un tir masiv de rachete spre teritoriul israelian dinspre Gaza, iar teroriștii au pătruns pe teritoriul israelian în mai multe locuri diferite ”, a transmis armata israeliană.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.